15 månader

Det sägs att det är på barnen man ser att tiden går, och visst gör man det såhär års när vinterkläderna som plockas fram från förrådet räcker precis över armbågar och knän. Samma fenomen kan skådas i kohagen. Bilden nedan är sedan igår, här ser Ni vår bedårande lilla kviga Idun.

Idun, highland cattle

För ganska precis 15 månader sedan tog jag den här bilden på Idun.

Idun, Highland Cattle

Det har hänt lite med hennes kroppsform, storlek och päls. Idun är renrasig Highland Cattle. De har en päls med tjock värmande ”underull” samt ett yttre skikt med långa strån som står emot väta.

Men inte ens en redig highlandpäls håller sig fluffig i det här vädret med ihållande nederbörd i form av blötsnö. Nu längtar vi efter i alla fall 10 minusgrader.

 

3 Kommentarer

  1. Wow, vilken tillväxt!! Hur är Highland i produktionssynpunkt? Fått för mig att de är relativt små men den där ser ut att vuxit bra.

  2. Highland är långsamtväxande djur Mimmi. De klarar sig på magert bete och äter gärna ris och sly. De har lite och inget att göra i dagens produktionsbesättningar.

  3. Highland Cattle är precis som Kenta säger en långsamtväxande ras. Varför vår Idun vuxit så pass bra som hon gjort beror på att det var bra bete i sommar plus att hon fått gå med sin mamma hela tiden. Det är egentligen bara nu den senaste månaden som vi blivit rätt säkra på att hon verkligen slutat dia. Highlandarnas mjölk är energirik.

Kommentarerna är stängda.