4-lingar och vårt första felläge

I morse blev det dramatik hos fåren. Har haft en tacka som sett färdig ut för lamning i snart en månad, men så äntligen låg det plötsligt en underbar krabat där.

Han kom av sig själv utan bekymmer. Men sedan väntade vi och väntade. Jag visste att det fanns fler där inne. Det var en äldre tacka som alltid fått 3 lamm vid tidigare lamningar och hon var stor som ett hus. Till sist kom ett till lamm baklänges som jag hjälpte henne med, men därefter kom det ytterligare två bakklövar och det lammet satt fast. Det var totalt tvärstopp. Till sist lyckades jag lokalisera problemet. Där inne fanns nämligen även två framklövar. Lyckades truga tillbaka lammet som kom baklänges samt pilla ut framklövarna på det fjärde lammet och då gick det lättare. Alla lever och det verkar funka med diandet.

Jag är otroligt glad att jag gick en lamningskurs tidigare i vår och nu håller vi alla tummar för dessa 4 baggar.