Affärer ger affärer

Västerbottenssåpa
Västerbottenssåpa

I Torsdags var det invigning av min systers såpfabrik här i byn Siksjönäs. Det kom jättemycket folk och alla var såklart väldigt positiva. Det fina med hela iden om Västerbottenssåpan är att produkter som skulle gått till destruktion återanvänds och kommer till nytta. Inte bara till nytta för den som ska städa och göra rent utan också för miljön men också för affärsmöjligheterna i ett glesbefolkat område som Norrlands inland.

Såhär såg det ut i torsdags i såpfabriken.

Invigning av såpfabriken
Invigning av såpfabriken

I mitt eget huvud snurrar idéerna om allt man kan utveckla och göra affär av här tack vare öppnandet av såpfabriken. Det finns några uttryck som är väldigt relevanta i sammanhanget, nämligen: ”Det ena ger det andra”, ”Ringar på vattnet” och ”spin-off-effekt”. Med en verksamhet som denna i byn öppnas fler möjligheter för alla som vill skapa sig en sysselsättning precis här där vi verkligen vill bo och verka och se våra barn växa upp.  Nu är det bara till att ”smida medans järnet är varmt” 🙂

Sitter jag med ansökningar och projektidéer fulla datorn och största problemet är att precisera allt så att det blir hanterbart, men det är väl kanske å andra sidan ett angenämnt bekymmer. Det här med att försöka se 5 år framåt i tiden har jag alltid haft svårt för men jag ska försöka mig på det under denna sköna söndag.

Har ni inte redan införskaffat en burk Västerbottenssåpa så är det hög tid nu. De finns bla. att beställa här: http://vasterbottenssapa.se/produkter/  eller i underbara inredningsbutiken http://www.hannakaffepanna.se/ShowSearchResult.aspx?pagesize=20&searchstring=s%C3%A5pa

Västerbottenssåpa
Västerbottenssåpa

4 Kommentarer

  1. Vad härligt det är med sådana personer som du. Tänk om vi vore flera som hade sådan utvecklings förmåga som du. Kan bara önska dig Lycka till!

Kommentarerna är stängda.