Afternoon tea!

I fredags fyllde jag år och passade på att bjuda brudarna på lite Afternoon tea. Kände att kafferepet behövde en uppföljare. Att bara träffas för att snacka lite skit är ju så tråkigt, med ett tema blir allt mycket roligare. På ett afternoon tea bör man ha någon form av klänning/kjol, blus, nylonstrumpor, kofta och gärna hatt. Man vill ju gärna känna sig lite Brittiskt tantig 🙂

Jag själv, förtjusande Ida och bedårande Lena.
IMG_9053
hänförande Sara, underbara Helena och näpna Jenny

Det verkar inte finnas lika tydliga regler kring vad som ska serveras på ett afternoon tea som det finns för ett kafferep. Scones är ju dock självklara liksom te till dem, sedan bör det också vara en del söta bakverk och till dem lite bubbel.

Scones

Marmelad, lemoncurd, limecurd, jordnötssmör, smör, ost
Marmelad, lemoncurd, limecurd, jordnötssmör, smör, ost

Jag bakade också en Guiness-kaka. Det var en alldelens utsökt kaka/tårta där själva ”smetvätskan” var guiness. Frostingen är gjord av creme fraish och färskost, hela kakan ska påminna om ett glas skummanda riktigt mörk Guiness. Den var fantastiskt god.

Guinesskaka
Guinesskaka

Jag hade också bakat falska potatisbakelser och biskvier. Biskvierna är smaksatta med kaffe.

Till sconesen hade jag gjort en sorts syrlig gräddkräm. Valet av teservis den här aftonen föll tveklöst på Rörstrands Gröna Anna. En helt galet underbar servis. Tyvärr har jag inget kakfat ännu i den här serien så det fick bli Sundbornfatet.

Gröna Anna
Gröna Anna

Tyvärr blev man rätt mätt redan efter sconesen så det blev väldigt väldigt små tuggor av bakverken. Vi saknade även en raspig grammofon. Jag ska absolut se till att försöka komma över en grammofon av något slag. Den skulle passa perfekt i uterummet där vi sitter och umgås och känner att livet bara är härligt. Tänk att vi får ha det såhär bra.

2 Kommentarer

  1. Siksjönäs??! Där jag alltid simmat i alla
    mina sommrar åh är lika chick somni ser ut! I sommar så är det bara att boka så är jag med torsd- sönd 😉 Love to join u ♡

Kommentarerna är stängda.