Ägg i webbutik

Nu kan du beställa hem avelsägg direkt från webben!

reden. ägg

I samarbete med grannen Västerbottenssåpa kan du nu beställa hem avelsägg direkt från webbutiken.

Det är bara att klicka hem ägg, såpa och andra ekologiska specerier, hygienartiklar eller städprylar och det bästa av allt, fraktkostnaden ligger på ynka 55 kronor.

Just nu har vi Isabellfärgad Leghorn som värper kopiösa mängder, Vita maraner som också värper bra samt Sussex och Australorp. Äggen förvaras och packas väl. Tyvärr kan vi inte ta ansvar för hur paketet hanteras efter att det lämnat oss men vi märker kartongen med ”ömtåligt gods” och vi har fått mycket positiva rapporter på kläckbarheten av våra skickade ägg.

kycklingar

Kycklingar som kläcks nu börjar värpa i Maj/juni. Här hos oss är Australorparna och Leghornen de som sätter igång med ägglaggandet först. Maranerna och Sussexarna får man vänta lite längre på. I gengäld värper maranerna oerhört vackra ägg och Sussextupparna fyller lätt ut din största lergryta.

Veckan hetaste tips är ägg från de isabellfärgade leghonhönsen, det är de grå hönsen på bilden här under. Höns, leghorn, gammal svenk vit leghorn, isabellfärgad leghorn

De är de enda rashöns som kommer i närheten av hybridernas äggmängd, men till skillnad från hybridernas ägg har leghornens en fast och fin vita. Hönsen är friska och håller länge. De är mycket ekonomiska höns och du får många ägg i förhållande till foderåtgång om du jämför med andra raser. Riktigt bra kläckbarhet på dessa ägg.

Vi uppdaterar lagersaldo så fort vi har minst 5 ägg.

Länk till webbutiken HÄR

 

 

 

9 Kommentarer

 1. Det där röda ägget: häftigt alltså. Jag jobbar på ett äldreboende och i somras hade vi höns. De värpte bland annat mintgröna ägg. Det är något annat mot affärerna vita och bruna ägg.

  • Ja, olika raser värper olika ägg. Vanligast är nog olika nyanser av beige. Men packerierna vill numera bara ha vita eftersom att de är lättare att lysa igenom och kontrollera. Men å andra sidan blir det lite exklusivare att köpa hemägg då man kan erbjuda ett brett färgspektrum 🙂 http://www.hannafialotta.blogg.se

 2. Så perfekt! kommer detta finnas kvar någon/några månader? Vill gärna beställa men måste vänta. Kan inte ha småkycklingar just nu.

  • Jo, det kommer finnas så länge hönsen värper och går i skilda avelsgrupper så iaf fram mot midsommar 🙂

 3. Jag skulle gärna vilja köpa 20 blandade ägg, dock ej Sussex som jag redan har. Austr, Maran och leghorn skulle vara bra
  Vad skulle detta kosta?

  • Ursäkta sent svar Lisa. Uppdaterar ikväll. Ska försöka komma ihåg att skicka dig ett mail då.

Kommentarerna är stängda.