Åkesson frälser folket från mördarbakterien

Såg en annons från SD svischa förbi i facebookflödet. Det stod ”Fördubblat antal fall av den mulitresistenta bakterien MRSA i Skåne till följd av massinvandringen” Okey, folk som inte bor i Sverige har läskiga sjukdomar, bäst att de stannar där de är så är problemet löst….. eller?

MRSA är en multirestistent bakterie som funnits länge, förr fanns den nästan bara i vårdmiljöer och smittan gick under namnet ”sjukhussjukan”. Numera vet vi att man kan smittas av att hantera/äta MRSA-smittat kött. För några veckor sedan sände SVT ett program om MRSA-smitta hos slaktkycklingar. (Titta gärna på programmet HÄR om ni missade det.) Undra hur många ton MRSA-smittat kött ursvenskarna importerar och trycker i sig varje år?

Varför inte införa gränskontroller där man testar köttet som importeras för MRSA, eller varför inte införa tullar på importerat kött? Då skulle kanske verksamheterna löna sig för Svenska lantbrukare, de har iaf en teoretisk möjlighet att hålla sina besättningar fria från MRSA. Pengarna vi får in på tullavgifterna skulle vi kunna använda till att utplåna den MRSA som redan finns i Sverige. Nä men just det ja, EU, vi får ju inte sätta tullavgifter hur som helst…. Inte på kött, bara på folk. Undra vad de nya ID-kontrollerna kommer kosta?

Jag kommer inte bli förvånad om SD blir största parti 2018. Att skrämmas har alltid funkat förträffligt om man vill ena ett folk. Att dessutom hota med läskiga sjukdomar är det kanske i särklass smartaste man kan göra i ett sådant här läge. Sjukdomar rår vi inte på, alla till och med de allra rikaste blir drabbade.

Att sedan regeringen gör sitt yttersta för att slita isär folket och reta upp de som bor på landsbygden ytterligare gör inte saken bättre. Nya lagen om skoterhjälm är ett exempel på en felprioritering. Lagen i sig är inte dålig men hade man bara samtidigt infört en lag om flytväst på båtar för lirarna längs kusten så hade INGEN blivit irriterad. Nu sitter vi istället och retar upp oss på den ökade ”Vi och Dem-känslan”.  Höjd drivmedelsskatt var inte heller ett smart drag då man samtidigt införde en lag för att gynna de som har möjlighet att åka kollektivt. På det här sättet splittras det svenska folket. Samtidigt varnar Åkesson för mördarbakterien men lovar att han sitter på lösning, då är det inte konstigt att vi sluter upp kring honom.

Men det finns fler sätt att ena ett folk, utan hot och skrämsel. Vi måste skapa en vi-känsla. I oroliga tider gör man klokt i att hålla ihop. Kom igen nu Löfven och Romson. Nu måste vi team-builda! Ge oss förutsättningar att driva företag i HELA Sverige, sysselsatta människor blir driva och engagerade och då skapas framtidstro. Sedan måste människor känna sig trygga om de ska må bra. Då kan man inte slänga upp fakta i ansiktet på oss som talar om att vi klara oss i typ några timmar på vår inhemska livsmedelsproduktion. Vem kan känna sig trygg då? Nä, kom igen nu, ge oss förutsättningar att växa under trygga och stabila förhållanden.