Allt är fult

Igår kväll fyllde vi på fårens foderhäck. Vi har snålat lite och inte köpt någon riktig häck. Den här fattigmansvarianten är bara skalet från en AD-blue tank, man får fylla på eftersom då det inte ryms en hel bal i den. Mattias kom på den briljanta iden att om han klättrade upp på traktorns frontlyft så var det lättare att skala av balen. Det gick så bra att hela balen ramlade av kniven och ner i häcken. Det blev således överfullt och då gick inte taket på. Jag hade tidigare under dagen hört i skolans personalrum att det skulle bli finväder i helgen så jag försäkrade Mattias om att vi kunde göra kväll och vänta nån dag med att lägga på taket.

Exakt kl. 02.00 vaknar jag av första regndroppen mot sovrumstaket. Hoppade i overallen och satte på pannlampan. Hittade en presenning till slut på garagevinden och efter knappa 30 minuter hade jag räddat höet.

fattigmanshäck

Det kommer investeras i en ny foderhäck här till hösten det är en sak som är säker.

Allt är verkligen bedrövligt blött och hemskt nu. Jag brukar inte klaga på vädret men nu önskar jag iaf för djurens skull att det snabbt ska bli varmare och torrare. Såhär långt har våren kommit där solen legat på som mest.

Norrländsk vår

Samtidigt bildbombas man på Insta och fb av kollegor i söder som släpper ut fåren på grönbete. Just nu känns det orättvist. Men snart är vi ikapp och förbi med våra ljusa sommarnätter. Jag kunde faktiskt redan nu slå av pannlampan mitt i natten bara ögonen vant sig lite 🙂