Ånger och Ångest

Ulla Maj Andersson ångrar nedläggningen av byskolorna. Hon skrev ett kort blogginlägg om detta den 30 november (länk här nedan).

http://blogg.vk.se/ulla-maj-andersson-s-politiker-nordmaling/
http://blogg.vk.se/ulla-maj-andersson-s-politiker-nordmaling/

http://blogg.vk.se/ulla-maj-andersson-s-politiker-nordmaling/ 

Svt har sedan gjort en lite intervju med Ulla Maj som ni kan läsa här:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/nu-angrar-hon-nedlaggningen-av-byaskolorna

Nu vet man ju hur journalister är och jag hoppas att Ulla Majs story inte blivit korrekt återgiven då man av artikeln förstår det som att hon ångrar sig på grund av att det kostade hennes parti valsegern. Direkt då jag läste det kände jag att jag blev riktigt förb****D  Kan det verkligen vara så att det är själva makten som är det viktiga och inte människorna som påverkas av de beslut man fattar? Nä, hon måste ha blivit felciterad eller så har man ryckt citatet ur sitt sammanhang. Man kan inte ångra politiska beslut på grund av att man förlorar makten. Däremot kan man ångra att man försämrat situationen för en mängd barn och deras familjer, det är något att ångra. Förlorar man makten betyder det bara att man inte delar åsikt med tillräckligt många och det måste väl ändå kunna hända vem som helst utan att man behöver ångra sig.

Bortser man från det här med orsaken till Ulla Majs ånger så kan man faktiskt tänka sig att hennes offentliggörande av ångesten ändå kan leda till något gott. Tänker mig att tack vare Ulla Majs blogg så kanske fler politiker tänker sig för en extra gång INNAN de driver igenom centraliseringsbeslut och nedskärningar, de flesta vill nog slippa skriva ångestbloggar.

Jag tycker politikerna borde lita lite mer på sin intuition istället. Kanske kan man hitta lösningar om magkänslan säger något annat än budget.

 

 

 

2 Kommentarer

  1. I Gagnef fattade kommunalrådet så vanvettiga beslut att hon blev av med ansvarsfriheten. Sen förlorade de valet också… Sofia Jarl. Dessa två damer kanske borde gå ihop och fundera över sina politiska beslut?

    • Egentligen vill man ju pusha alla kvinnor i ledande positioner men ibland är det svårt. Kanske kan det vara så att man som politiker måste fatta så många obekväma beslut och är man då dessutom kvinna i en högt uppsatt position så har man kanske det här kravet väldigt tungt hängande över sig, man vågar liksom inte lita till sin magkänsla utan kör på som en ångvält bara för att inte bli överkört av de sjuttioelva jobbiga karlarna som flåsar en i nacken. Kanske ….Hoppas det blir bättre nu i både Nordmaling och Gagnef iaf. Sitter just nu och lyssnar på debatten….

Kommentarerna är stängda.