Att ändra sig..

I höstas när vi summerade årets höskörd beslutade vi att göra oss av med fåren. Vi hade bara fina unga tackor kvar så det kändes inte bra att skicka dem till slakt. Annonserade därför ut dem och fick halva flocken såld men 6 st blev kvar. Velade ett tag och funderade fram och tillbaka men till sist bestämde vi att behålla dem, men utan att ta några lamm kommande vår.

Plötsligt en dag när vi öppnade frysen fanns inte en enda liten lammkotlett kvar och då ändrade vi oss igen. Malgoviks Gårdsfår hade en lämplig bagge som jag åkte och hämtade och nu väntar vi små ulliga lamm i april.

Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig

Får är fantastiska. Vi får skinn och om man är lite ”skillad” kan man även använda ullen. Skinnet i soffan kommer från ett av våra lamm. Visst är det underbart.

Köttet är så galet gott och får är så lättsamma. De kräver väldigt lite och de är lätta att flytta och hantera. Deras enda nackdel är att de kan vara rymningsbenägna om de inte gillar betet i hagen men det är oftast rätt enkelt åtgärdat. Så, det blir kort och gått får här även i fortsättningen (förutsatt att det inte blir en likadan skitsommar som förra året).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*