Att filma ett djur

Idag visar termometern på minus 25-26 grader. För oss som inte idisslar och har päls är det lite kyligt men för dem som har spelar temperaturen inte så stor roll. De äter visserligen mer när det är kallt men de verkar inte ha något större behov att gå in där det är varmare. Skulle försöka fota dem idag då det var så vackert ute.

Kalvar, srb, frigående

Men det är inte alltid så lätt att fota djur. Ni som försökt vet vad jag pratar om. När man precis fått upp kameran har man någon av dem i ansiktet eller någon helt annan stans. Fåren är lite enklare än kossorna att fota.

Får, foderhäck, kellfri, balhäck

När de inser att man inte tänker klia dem så återgår de till att äta. Kvigorna däremot ger sig inte i första taget, och det är lite svårare att bortse från någon som väger en bit över 100-kilo och som pockar på ens uppmärksamhet.

Skulle försöka filma dem idag, men som vanligt blir det lite si och så med mina djurfilmer. En av kvigorna sliter bort min hand från kameran och en annan håller på att springa över mig då hon blir livrädd för en pytteliten gutebagge. Baggen gör verkligen inte en fluga förnär men av någon anledning finner de honom skrämmande. Se det skrattretande filmmaterialet HÄR

https://www.youtube.com/watch?v=RdPlKRLyzVQ