Att skita i glesbygden är inte demokrati

I torsdags åkte vi ner till Karlstad för SMF`s årsstämma. SMF är alltså SkogsMaskinFöretagarnas egen förening. Föreningen är rikstäckande och medlemmarna finns utspridda i hela riket. Det är med andra ord stor spridning vad gäller medlemmarnas olika förutsättningar, och det är en stor utmaning att hålla ihop föreningen. Men det är bara tillsammans och i samlad styrka som vi kan göra skillnad. Precis som inom alla konstellationer är demokratin A och O. Stämman beslutade i år att tillsätta en arbetsgrupp som ska jobba just med demokratifrågan, hur vi ska jobba för att kunna fånga upp varje enskild medlems signaler och behov. Det beslutet är verkligen ett friskhetstecken, något alla organisationer borde ta efter. Tar man organisationen ‘”Svea rike” till exempel verkar man inte förstå allvaret i signalerna som folket ute i glesbygden sände den 14 september.

Var inte 13% tillräckligt för att regeringen skulle reagera? Tycker signalen var solklar. Fortsätter den nya regeringen ignorera folket i glesbygden i den takt som man inlett mandatperioden blir detta verkligen INTE bra nästa val.

I Umeå är alla skolor överfulla och lokalerna räcker inte till. Ett sunkigt flerfamiljshus kostar över 2 miljoner och hyrorna ska vi bara inte prata om. 15 mil därifrån är husen gratis och skolorna gapar tomma. Var i detta finns logiken? Jag fattar ingenting!!!

För att ta oss till Karlstad i torsdags var vi tvungna att åka bil till Umeå, ta flyget till Bromma, ta taxi till Centralen och tåget till slutdestinationen. Taxiresan mellan Bromma och Centralen tog närmare en timme i eftermiddagstrafiken. Det var bil på bil på bil i ständig kö, vägbyggen och stress. På samma tid (knappa timmen) körde vi mellan Vilhelmina och Åsele (7 mil), under den körsträckan mötte vi 4 bilar och blev omkörda av en bil. VAR ÄR LOGIKEN?? Vad är det som gör att centraliseringen går i sådan rasande takt? Här har regeringen faktiskt ett ansvar. Ska man kalla Sverige en demokrati så bör man lyssna på alla väljare. Men detta är inte så svårlöst, jag har receptet.

Sänk arbetsgivaravgifterna i glesbygden till… låt säga symboliska 5%. Det är allt som behövs. Då ska ni se att företagsetableringarna blir av där lokalerna finns och då ska ni se att arbetskraften också följer med. Då kan städerna slå av på byggtakten och vi spar på miljön. Tänk vilken sund ekonomi svenska folket skulle få om de istället för att lägga sina pengar på överbelånat boende kunde spara eller konsumera närproducerad kvalité ist för importerat skräp. Inte skulle det heller skymta några missnöjesröster från glesbygden i kommande  riktasval.

Tror jag ska tipsa Romson, Sjöstedt, Fridolin och Löfven om detta….De måste ju bara inse vilken superlösning jag sitter på.

Helt seriöst. Vilket utsikt vill du ha under din resa till jobbet?

Vad är det vi värdesätter?
Vad är det vi värdesätter?

1 Kommentar

  1. Lätt registrera sig på glesbygdsort men arbeta även i stan om man är AB o HB
    Så det är svårt att skattemässigt göra skillnad på glesbygds och stassföretag

Kommentarerna är stängda.