Baggsläpp

Idag har vi klippt tacklamm, klövar samt hämtat hem baggen.

Förra året klippte vi i oktober, sedan tog det några veckor innan tackorna betäcktes vilket resulterade i att vi fick lamm ganska sent. Nu testar vi att bara klippa tacklammen och släppa baggen lite tidigare. Planerar att få lamm i mars och att ta hit en proffsklippare som river av en förmodad rätt tjock vinterpäls då istället.

Guten Ragge är den utvalda som får fortsätta sprida sin säd. Vi väljer avelsmaterial främst efter lynne. Vi hade en annan bagge som också hade passat att betäcka med, han var betydligt större och hade förmodligen gett större lamm, men hans öde ville något annat, han var totalt omöjlig, opålitlig och rymningsbenägen. I onsdags hamnade han därför i frysen.

Ragge ser respektingivande ut med sina mäktiga horn men han är jättesnäll (peppar peppar). Vi vaktade honom noga när vi släppte in honom för att försäkra oss om att han var snäll med jerseytjejerna, vilket han var.  Han levererade bara baggar i våras vilket gjorde att jag fick köpa in några tacklamm. De nyinköpta tacklammen är redan stora då de är födda vid årsskiftet, så jag hoppas att även de blir betäckta. Förhoppningsvis blir det några tacklamm till våren och då ska jag försöka få tag på en golandsbagge eller möjligtvis en ryabagge nästa höst.

Är det någon som känner att de vill ha en stilig gutebagge framöver så kommer alltså Ragge bli till salu.