Bästa husmorstipset – Gör det själv!

Igår morse när vi jäktade iväg till skola och jobb ser jag till min fasa att kossornas hö nästan är slut!!! Gaaah! Och Mattias som inte väntas hem för än på fredag. Gick runt hela dagen och målade upp bilder om hur hungriga de var och hur de planerade rymningsförsök. Ja, det var ju till att försöka komma sig hem så snabbt som möjligt efter jobbet och inleda projekt ”Byta bal själv”.

Som tur är har jag en bra dräng (8 år). Han satte värmaren på traktorn direkt då vi kom hem. Då jag skulle hämta min riktiga vintermössa i vad vi kallar för ”Hell Room” slår lukten av lik emot mig och jag inser att vi har en död mus någon stans i denna röra. Jag provar att släppa in en katt, först vill han inte ens gå in i rummet (antar att det beror på stanken) men efter att jag förklarat för honom att han måste visa var liket ligger så markerar han att det ligger i en stor kasse med filtar, och mycket riktigt! Då jag lyfter upp sista filten ramlar det illaluktande kadavret ut…..Jaja, det var ju liksom inte läge att vänta tills på fredag med att få ut skiten så jag tog den döda musen i ett papper och höll andan…BLÄ!!

Sedan lyckades jag efter många om och men skrapa alla rutor på traktor och dessutom få igång den (måste skaffa ett varmgarage modell större:))

Största problemet var sedan att få av skopan. Drängen visade vilken knapp jag skulle trycka på men hur mycket jag än skakade, backade och viftade med frontlyften så satt skopan kvar. Till slut fick jag ringa Mattias som förklarade att det var ytterligare något hemligt kommando som man var tvungen att utföra för att skopan skulle lossna. Men då skopan väl låg på backen var det som om jag inte gjort annat i mitt liv än att byta redskap 🙂

Balspjutet på plats. Sedan var det bara till att spetta på en ny bal. Innan jag körde in i hagen tog jag av plasten. Drängen fick öppna och stänga hagen och framme vid balhäcken rev jag av nätet. Jag lyckades också med konststycket att skära upp balen upptill så nu bör den ramla ut fint allt eftersom de äter.

Känner mig mäkta stolt över mig själv  i mellan åt. Lägger in det här inlägget under kategorin ”husmorstips” för mitt kanske bästa husmorstips är att inte vänta på att gubben ska komma hem, gör det själv helt enkelt. 🙂

Viss är de nästan lite magiska dess djur?! De liksom kan tala till en med blicken. Nu myser de, idissla är nämligen de bästa de vet 🙂

 

3 Kommentarer

  1. Haha ♥
    Jag håller verkligen med! Jag är expert på att ”inte kunna själv”, måste liksom vänta tills min sambo kommer hem så att det blir rätt skruv i brädan! Också kommer jag på, att vafasen spelar det för roll i en ladugård!? 🙂

    Så fina bilder dessutom!
    Kram!

  2. Vi hade Highland Cattle för några år sedan, vilka djur! Landskapsvården är helt fantastisk. När vi sålde pga flytt behöll vi och slaktade ett djur. Vilket kött! Det var i särklass det bästa jag ätit. Marmorerat, mört och gott. Om det gick skulle jag definitivt ha sådana djur igen.

    • Ja, de är fina och relativt lättskötta djur. Vi har ordnat det med en elektrisk vattenkopp och sedan fyller vi med en ny bal ungefär var fjortonde dag. Vi har inte ens ström på tråden. Och precis som du säger, mycket bra betare, trots att våra bara är ungdjur. Ser både fram emot och bävar för slakt :-/

Kommentarerna är stängda.