Bestigning i hagen

Nu är det bara att vänta och se. Den 19 november skrek Elna inifrån köket, där hon stod i fönstret: ”MAMMA MAMMA, VALTER KLIVER PÅ FREJAS RYGGRAD!!!!! Och oj vilken lycka, då vi fick se denna bestigning i hagen.

Vi hade bråttom till jobb och skola den morgonen så vi kunde inte se om han lyckades fullfölja projektet ordentligt. Vi har heller inte sett om någon kärlek har uppstått mellan Valter och Frigg men har vi tur växer det små kalvar i skrivande stund.

Jag har såklart ställt in dräktighetskalendern.

Så om allt går väl har vi mycket att se fram emot i slutet av augusti, såsom att märka kalvar till exempel. Just kalvmärkningen har jag blivit varnad för men det får vi ta den dagen.

Den här fantastiska och historiefyllda dräktighetskalendern har jag fått av min svägerska. Kolla in baksidan.

Telefonnummer 77A, det vill inte säga lite det. Tänk om man fått bara en liten snabbtitt tillbaka i tiden då den här kalendern användes av sin förra ägare. Det är lite svårt att utläsa under vilken tidsperiod Skandinaviska kreatursförsäkringsbolaget var aktivt men det grundades 1890 och det verkar som om man använde sig av benämningen SKFB fram till någon gång under 60-talet.

Igår åkte Valter iväg till två andra kvigor som bor i Storuman. Förhoppningsvis ska kärlek uppstå även där. Frigg och Freja var lite molokna då han åkt igår. Vi stängde in dem i ligghallen under tiden som vi lastade Valter. Jag provade först att försöka locka in honom i trasportvagnen men han ville inte kliva upp självmant så vi fick göra en fålla av grindar så att han inte skulle ha så många alternativ och då gick det bättre. När vi sedan släppt ut tjejerna var han redan borta så jag passade på att avleda deras uppmärksamhet med lite bröd men de fattade ganska snart att det var någon som saknades. Har försökt förklara för dem att han kommer tillbaka och de verkar ha accepterat hans lilla tjänsteresa på de premisserna.

Det är nästan så att man skulle vilja göra ett ultraljud om några veckor. Tror knappast att de skulle stå still och tillåta någon undersökning men hur ska jag kunna hålla mig ända till Augusti??? Det sägs att det är väldigt svårt att se dräktighet på Highlandare och positiva överraskningar är tydligen inte ovanliga för den här rasen, så det är väl bara att hålla alla tummar 🙂

3 Kommentarer

  1. Roligt att tjuren heter Valter, det heter även den som troligen använt dräktighetskalendern (Joakims farfar).

    • Hi hi, va kul 🙂 Så det var Jockes farfar?! Hittar du några bilder från den tiden då det begav sig så släng dem då för guds skull INTE 🙂

Kommentarerna är stängda.