Bo i koja

Om veckorna bor mina gubbar i skogen. På grund av att deras arbetsplats sällan är den samma från vecka till vecka måste de ha en bostad som går att ta med sig. Många har nog en föreställning om att skogskojorna är små, skitiga och simpla men de är faktiskt riktigt mysiga och moderna nu för tiden.

Såhär kan ett skogskojekök se ut 2017

Det finns mikrovågsugn, spis, kyl och frys. Visserligen måste man dela sovrum med arbetskamraterna men här sover man riktigt gott.

Kojorna värms upp med en dieselkamin och det blir behagligt varmt tack vare golvvärmen. Givetvis finns även dusch och toalett. Solceller och elverk förser kojan med elektricitet.

Visst, att jobba i skogen skiljer sig en del mot ett vanligt 9-5 jobb, men de moderna bostadsvagnarna har gjort att det praktiska kring ”borta-jobben” blir helt okey. Det är visserligen långt till både pub och snabbköp men det gör å andra sidan att det blir mer kvar av lönen.

Jag upplever ofta att mina kollegor längre söderöver förvånas över att mina gubbar bor i skogen, det är tydligen rätt ovanligt där, men bor man i vår del av landet är de flesta införstådda med att pendling och framför allt veckopendling är det enda alternativet om man vill arbeta. Det ligger liksom mer i vår kultur, att minst en i familjen åker på måndag och kommer hem på fredag. Undra om regeringens utredare kring kilometerskatten tar hänsyn till detta. Vi som tänker på miljön och kör mindre i onödan borde väl premieras.  Kanske skulle alla arbetsgivare som erbjuder boende på arbetsplatsen belönas med slopade arbetsgivaravgifter. Det vore väl något, både för miljön och vägslitaget?!

Just nu hyr vi ut en av bostadsvagnarna, så behöver ni ett tillfälligt transportabelt boende finns mer info HÄR