Bondeengagemanget

Man blir så GLAD!!!

Igår fick jag ett stipendium, ett UNGDOMSstipendium. Helt galet. Galet att man fortfarande räknas som ungdom och galet att några suttit och resonerat om mig och tyckt att just JAG ska få en utmärkelse. Det värmer verkligen <3

Stipendiet delades ut igår under LRF`s regionsstämma. Jag sitter i styrelsen för lokalavdelningen här i Vilhelmina och åkte dit som stämmoombud. Man har ju deltagit vid mängder av stämmor för olika föreningar under de senaste 15 åren men aldrig har jag då varit på en stämma som behandlat 10 motioner. I fjol var det ett rätt stormigt årsmöte för SMF och då tror jag att vi behandlade 3 motioner, det är 2-3 stycken fler än vad man är van vid, och att få handlingar i knäet med 10 motioner kändes verkligen annorlunda men på ett positivt sätt.

Motionerna handlade om allt ifrån renar som trampar ner åkrarna vid kusten, mineralprospektering som hindrar skogsbruket till krisstöd för mjölkbönder med ekonomibekymmer och plaståtervinning. Men en av motionerna handlade också om tidpunkten för lokalavdelningarnas årsmöten. Motionslämnaren menade att det blev knappt om tid för att hinna förbereda sig och skriva just motioner. Att det BARA var 10 motioner i år var tydligen ovanligt, 25 motioner var mer praxis förr. WHAT!!! Vilka härliga människor det här är. Vilket engagemang. Tänk om alla föreningar hade lite bonde i sig, vad enkelt allt skulle bli. Det är just det här engagemanget som gör att jag tror att bönderna kommer överleva den här krisen som de går igenom. De här människorna kommer inte ge sig. De kan argumentera och de kan organisera sig.

Jag åkte hem från stämman väldigt glad. Glad över att ha fått en utmärkelse och glad över att det finns hopp för Sverige. Styrkan och drivkraften som återfinns inom bondeskrået kommer räcka långt. Vi skulle ju faktiskt kunna byta ut hela riksstan och regeringen mot LRF`s medlemmar, då skulle vi få se på handlingskraft.

2 Kommentarer

  1. Helt rätt och riktigt att stipendiet gick till dig. Din framåtanda smittar av sig på andra

Kommentarerna är stängda.