Bryter ihop och kommer igen…

Min varmbädd som jag skrev om för några veckor sedan funkade skitdåligt. Det blev ingen värme av gödsellagret. Antagligen rörde jag om för dåligt och skulle kanske ha blandat i något…typ halm eller torv samt vattnat.

Mitt försök till varmbädd.
Mitt försök till varmbädd.
Mitt försök till varmbädd.
Mitt försök till varmbädd.

Hur som helst så tog jag beslutet att ge landet en chans till. Det har ju inte funkat som trädgårdsland för kål och morötter så nu testar jag något flerårigt, jordgubbar.

Fattade ett rejält tag om dynggrepen och skottade bort höet som jag täckt koblajjorna med, sedan bad jag maken ta grävaren för att fixa till kanterna (gräsmattan har liksom trängt sig på) samt vända ner gödseln.

Raka fina kanter
Raka fina kanter

Därefter tog jag ett måttband och några stängselstolpar för att måtta ut någorlunda raka sidor.

Alla parallella sidor lika långa
Alla parallella sidor lika långa

Bytte ut de gula plast-stängselstolparna och drev ner lite rejälare trästolpar i varje hörn.

Därefter skruvade jag fast brädor som jag hoppas ska fungera som gräns mot gräsmattan samt ge möjlighet att bygga upp odlingsbädden på höjden lite. Min plan är nämligen att tillämpa täckodling. Ni vet, täcka allt utom jordgubbsplantorna med gräsklipp och annat organiskt trädgårdsavfall.

Till sist gick jag loss med grepen och krattan igen för att jämna ut och rensa bort lite torvor. Jag har varit väldigt försiktig med att trampa åt och jag har även lämnat det så luftigt som möjligt längs kanterna. Jag vill inte få vatten stående i bädden till hösten. Tror jag ska fylla grus närmast plankorna både på in- och utsida.

Nästan färdigt
Nästan färdigt

Jordgubbsplantorna som bott i provisoriska krukor i flera veckor blev så till sist utplanterade. Vet inte hur många timmar jag lagt ner på det här landet. Hoppas verkligen på många smaskiga gubbar i framtiden. Men det känns bra att ha gjort det, och om jag bortser från det ”lilla” grävarjobbet som maken utförde så har jag gjort detta helt själv. Den känslan kommer göra eventuella bär ännu mer fantastiska 🙂