De tror att bönder är stenkorkade!!

I slutet av förra året kom besked om att EU till slut beslutat att göra något åt mjölkböndernas pressade krissituation. Det så kallade mjölkstödet infördes. Pengar från EU avsattes men även Sverige själv fick lova att öppna plånboken. Men vet ni vad, 38 miljoner av den finansieringen kommer man ta från böndernas egen ”budget”, nämligen från landsbygdsprogrammet.

Alltså det är som om jag skulle säga till ungarna att nu kommer jag att införa en månadspeng då jag ser att ni inte har råd att köpa de kläder ni behöver. Ni kommer få 100 kronor, men 40 kronor av den hundringen kommer jag ta varje månad från er födelsedagsslant som jag planerat ge er.

Sååååå otroligt dumt. Det är precis som att man tror att bönderna är så korkade att de går på vad som helst. Nu är det dags att protestera igen va? LRF och Lars-Erik Lundqvist har uppmärksammat det här och jag hoppas att det leder till att man tänker om inför höstbudgeten.

Då detta såklart handlar om pengar kan man direkt stoppa all fortsatt utredning om höghastighetstågen mellan Sthlm-Göteborg-Malmö. Bara genom att stoppa utredningen torde man lätt spara 38  miljoner. Hela projektet beräknas ju ändå kosta 200 MILJARDER, så kan vi inte hitta 38 miljoner till mjölkbönderna är det helt uteslutet att vi har råd med några höghastighetståg.