Djurmys

Idag har vi passat på att mysa lite extra med djuren. Det är nämligen sista dagen på semestern så nu blir det inte lika mycket tid över för dem. Det är ju lite omdiskuterat det här med att gosa med djur som man ska äta. Att vi pjollrade med kossorna har vi fått ångra lite. När de var små och gulliga funkade det fint men då de blev större och började mäta en meter mellan honsspetsarna så var det helt plötsligt inte lika mysigt att bli buffad på. Det resulterade i att barnen numera är förbjudna att gå in i kossornas hage.

Fårklining
Fårklining

Men fåren är ju så otroligt söta. De här Åsenfåren är dessutom så små att än om en bagge skulle få för sig att stånga till en av full kraft så tappar man inte ens balansen. Av någon konstig anledning så blir också baggarna de allra kelsjukaste.

Sedan är det ju det här med att vi kommer slakta och äta de flesta av de här djuren och då kan man ju tänka sig att det kanske varit klokt att inte gosa med dem men det går ju inte att låta bli. Man skulle bara ha haft fler armar så att man kan klia flera samtidigt.

Även tuppar sägs ju ha lättare att bli aggressiva om man bär omkring på dem. Denna tupp har vi därför hållit oss ifrån men han är ändå farligt nära att sluta sina dagar i lergrytan.

Ölandstuppen Hjulben
Ölandstuppen Hjulben med sina Hedemora, leghorn och ölandsdamer.

Men tuppar är ju inte direkt någon bristvara i hönsflocken så skärper han inte till sig så finns det efterträdare.

2 Kommentarer

Kommentarerna är stängda.