Efterlängtad avkastning

Har äntligen fått plocka fram den stoooora äggkorgen.

Hade verkligen otur (eller vad man nu ska kalla det) i somras då räven knyckte i stort sett alla mina värphöns. En del tycker att det är oansvarigt att låta hönsen gå fritt ute, frigående höns utsätts nämligen för risken att bli rovdjurmat och det är enl vissa djurplågeri. Jag vill mena att en  hönsgård är mer djurplågeri. Om jag var höna skulle jag heller leva ett par år som fri och lycklig än 10 år i bur. Ja, det är mitt statement.

Hur som helst, hönsen som blev kvar har lagt ett eller ett par ägg om dagen vilket gjort att vi klarat veckoransonen precis i vinter. Kläckte fram kycklingar i höstas och majoriteten av dem visade sig bli tuppar, men några av kycklingarna blev hönor och dessa har i dagarna kommit igång med värpandet.

Det är en nöjd aktieägare som gottar sig åt utdelningen nu. Detta är visserligen resultatet av närmare en veckas produktion men jag känner mig segerviss. Sedan kan man inte räkna med att få igen insatt kapital i form av kronor och ören då man sysslar med hobbyhöns men det hade jag inte heller kalkylerat på.