Eir har flyttat till fåren

Idag har vi flyttat över Eir till småkvigorna och fåren.

Anledningen till att hon hamnar här är därför att vi vill undvika att hon blir betäckt för tidigt samt att vi vill att mamma Frigg ska få vila/sinläggas i god tid innan nästa kalvning. Skulle vi låta Eir gå kvar finns det en liten risk att hon fortsätter dia ända fram till Friggs nästa kalvning och då blir det knas med råmjölken och Friggs hull och hälsa.
Eir promenerade självmant in i nya hagen och verkar trivas ypperligt.
Hon är 50% Highland Cattle och 50% Dexter så det blir förmodligen ingen stor tjej det här. Jerseytjejerna är inte så värst mycket äldre och är bara märkbart högre på benen. Tackorna är nästan lika stora.
Mamma Frigg är lite orolig men brukar ta det mesta med ro. Lyckligtvis är det bara ett litet staket i mellan dem så de kan i alla fall pussas ändå, men lite hjärtskärande är det allt.

Balhäcken på bilderna kommer från Kellfri och har funkat bra. Vi tycker faktiskt att det varit en fördel att ha några mindre nötdjur tillsammans med fåren just med tanke på utfodringen. Fåren och nötdjuren äter lite olika. Fåren vill helst bara ha finbladigt och då blir det lätt bara de grova stråna kvar längst fram, men nötdjuren äter allt och hjälper till att dra fram nytt fint åt fåren.