Ekologiska pannkakor

Ekologiska pannkakor
Hos oss blir det rätt ofta pannkakor till lunch.

 

Igår blev det pannkakor till lunch. Självklart ekologiska. Jag har fastnat för Saltå Kvarns produkter. Deras gryn, och övriga spannmålsprodukter är verkligen supergoda. Det känns som att de håller riktigt hög kvalité. Äggen kommer såklart från de egna hönsen som äter ekologiskt foder och mjölken är Norrmejeriers ekologiska. Jag brukar slänga i en eller två deciliter havregryn i smeten. Det gör pannkakorna lite extra frasiga och lite nyttigare.

 

Jag steker dock i något som INTE är speciellt lokalproducerat, nämligen kokosolja. De senaste rönen säger att den ekologiska kokosoljan är rena hälsoelixiret, sedan så klarar det riktigt höga temperaturer så pannkakorna blir inte brända.

 

Kung Markattas kokosolja är riktigt prisvärd och smakar lite lite kokos, Biofoods kokosoja är helt smakneutral men lite dyrare. Biofoods använder jag då jag t.ex steker älgkött och inte vill ha minsta lilla kokossmak.

 

Till pannkakorna serveras det naturligtvis hemkokt hjortron-, hallon- och blåbärssylt. Ungarna vägrar äta köpesylt 🙂

Kung markattas och Biofoods kokosolja
Kokosolja att steka i.