Ekologiskt Schampo & Balsam, funkar det?

Sante schampo & balsam
Sante schampo & balsam

Jag har provat några olika schampon och balsam ur den ekologiska kategorin och fastnat för SANTE. De jag testat tidigare har haft fördelen att de är lokalproducerade, har provat Care of Gerd samt en annan lokal variant med en bas av avkok från björklöv. Det hör ni ju själv, har man ganska misshandlat skandinaviskt hår funkar det inte med björkvatten. Hittade heller inget schampo från Care of Gerd som riktigt kändes rätt. Jag vill att ett schampo ska löddra, håret ska bli rent och gärna glansigt och fint också.

Med SANTE`s jojoba schampo och brilliant care-balsamet tycker jag att man kommer ganska nära. Något tjockt glänsande, fylligt och böljande hår har jag såklart inte fått men till och med min frisör https://www.facebook.com/saksfrisorstineolsen?fref=ts säger att håret inte känns som att det vårdas med ekologiska produkter. Och med det menar hon att ekologiska hårvårdprodukter inte brukar vara någon hit men detta är enl henne förbluffande okey.

Priset är inget att orda om, 69 kr för 200ml schampo och 83 kr för 200ml balsam. Jag har beställt från http://www.softskin.se som verkligen kan berömmas för sin snabba leverans och breda sortiment. Bra också att det finns omdömen och kommentarer till nästan alla produkter.

Som sagt synd att de inte tillverkas i Sverige, SANTE`s sortiment görs dock i Tyskland så ”bättre Europa än andra sidan havet” får man väl tänka.

Jag har valt att under det här året försöka att enbart köpa ekologiska produkter och kemikaliebanta (eller giftbanta som en del uttrycker sig) hushållet. Allt som vi smörjer in oss med, har närmast huden och stoppar i munnen bör man vara extra försiktig med. Huden är vårt störta organ och allt vi utsätter huden för hamnar i blodomloppet. Så för egen del känns det bra att använda ekologiska hårvårdsprodukter, sedan är det ur ett globalt perspektiv det enda alternativet om vi vill bidra till en hållbar miljö.