Färdiglammat

Vi har inte döpt alla får. Baggen heter Gutta men i övrigt är det inte riktigt som att namnen fastnar på dem. Tror det beror på att vi vet att de snart kan gå till slakt. Lika bra att inte förmänskliga dem allt för mycket. Men lillfia, det lilla lammet som inte ens vägde ett kilo när hon föddes i måndags, hon som på bilden ovan står framför Friggs nos och har två mörka fläckar på ryggen, hon har ändå fått ett namn. Hon ska heta Saga. Vi kommer att spara ett par tacklamm då vi kommer slakta två av de äldre och om Saga växer till sig kommer hon absolut bli en ”keeper”. Tror att det beror på att jag spenderade rätt mycket tid de första timmarna med henne som gjort henne så social. Hon har dessutom en annorlunda färg. Alla andra får är svarta, grå eller vita men Saga är ljust brun. Hon och även de andra lammen gillar att studsa runt bland kossorna. De ser stora och farliga ut men det tar en evighet för dem att resa sig upp när de väl lagt sig och därför kan man gott använda dem som studsmattor.

Nu har vi fått alla lamm för den här säsongen. På 4 tackor blev det 5 bagglamm och 4 tacklamm. Riktigt bra utdelning. Än så länge har även samtliga lamm god vigör och hälsa. Vi håller tummarna för att det håller i sig.

Nu väntar vi bara med spänning på att Frigg ska kalva. Hon har redan gått ett par dagar över tiden. Hon är betydligt mycket rundare än Freja men vi ser ingen svullnad där bak och inget juver. Tvivlen om att hon bara är skendräktig finns men det ser ändå rätt lovande ut. Bara att vänta…