Förberedelser

Idag har förberedelserna inför julmarknaden dragit igång på allvar. Vi har packat hö och halm på säckar. Hade turen att få tag på komposterbara 125 liters papperssäckar. Både snyggt och bra för miljön.

Dessa halm- och hösäckar kommer vi slumpa bort för 75kr/ st.

Halm, hö

Halmen kan man använda till det mesta. Vi använder den bl.a som strö hos hönsen.

Isabellfärgad Leghorn

Det bästa med att använda halm som strö är att det inte dammar. Hönsen gillar också att sprätta runt bland stråna. Ibland hittar de något smarrigt att picka i sig. Halmen har också god uppsugningsförmåga och det begagnade strömaterialet går alldelens utmärk att använda som jordförbättring och gödsel.

Vi använder det också i hönsens reden,

reden. ägg

och som strö hos kaninerna.

Halm, strö, kaniner

Halmen passar extra bra som dekoration såhär i juletid. Jag köpte häromdagen några hyacinter och en liten amaryllis. De levererades enbart i sina små skruttiga plastkrukor, men med lite halm blev det riktigt juligt och snyggt.

hyacint

Höet är torrt och fint och det lämpar sig ypperligt som foder åt kaniner och andra gnagare. Även hönsen kan få lite hö ibland att picka på. De hittar lite frön och goda strån här och var och gulorna håller sig på så sätt gula längre in på vintersäsongen.

Vi har också paketerat fågelmat. Smarriga närproducerade svålbitar med ett tjockt lager späck. Detta är alla hackspettar, talgoxar och andra mesars favoritföda. Till alla sparvar, domherrar och duvor har vi gjort en spannmålsblandning, påsarna väger ca 1kg. All fågelmat kostar 25 kr/ st.

Fågelmat, spannmål, ister

I morgon ska vi fortsätta att paketera ägg och rådjusskrämmor. Visst kommer ni ihåg att det är i Siksjönäs nu på Söndag som det gäller.

3 Kommentarer

  1. Minns hur vi där hemma brukade hänga upp svålen åt fåglarna. Vilka härliga minnen och vad kul att ni tänker på småfåglarna också. Stort lycka till!

    • Tack Gunilla <3 Och självklart ska även småfåglarna ha sitt. De hjälper oss på sommaren att uthärda mygginvasionen så det är inte mer än rätt att vi hjälper dem om vintern.

Kommentarerna är stängda.