Gated Communities & livsstilsboenden (in my as)

Nu är det tydligen så himla hypat att bo i ett ”Gated Community” eller ”livsstilsboende” som de flesta svenskar vill kalla det. För Er som inte hört talas om detta än så är det som ett avgränsat område med lägenheter eller småhus, men utöver själva boendet så har man tillgång till ex gym, restauranger, golfbana, bio mm. Dessa faciliteter är exklusiva för de boende och inga utomstående är välkomna. Oftast finns en reception och ibland även egna vårdcentraler, poliser mm. För detta betalar man såklart en rätt hög hyra och en skyhög insats.

Detta låter i mina öron hellöjligt. Allt detta har vi i Siksjönäs.

Receptionen ligger mitt i byn. Där jobbar en receptionist som har dygnet-runt-jour. I receptionen kan man förutom vanliga receptionsärenden också lämna in barnen, receptionisten har två assistenter som hjälper till med barnpassningen, barnen får oftast mellis i receptionen.

Det finns en samlingslokal som står till de boendes förfogande.

Det finns relaxavdelning, SPA och restaurang.

Idrottsarenor och event-anläggning.

Vi har till och med egen sjuksyster och säkerhetsnivån håller toppklass. INGEN obehörig kan göra intrång obemärkt.

Varför betala skyhöga summor för de här servicekonceptet som det så fint kallas på ex. Victoria Park i Malmö? Det finns ju mängder av byar runt om i Sverige som levererar dessa tjänster och erbjuder liknande faciliteter för en spottstyvel?? Nä, hellöjligt låter det i mina öron. Världen är upp och ner och samhället ur led som min morfar brukade säga.