Getmjölksschampo

getmjölkstvål
getmjölksschampo

Köpt ett nytt schampo, getmjölksschampo. Beställde från http://www.handelshusetkallan.se/ Såhär säger tillverkaren av produkten:

Källans schampokub med Getmjölk passar mycket bra för torrt till normalt hår och hårbotten. Den kan även bidra till att lindra klåda och sår i en känslig hårbotten.

I den här schampokuben har vi tillfört färsk getmjölk som hjälper till att vårda din hårbotten och bevara hårets naturliga struktur. En riktig mineralkur för ditt hår.

Mild, vårdande, oparfymerad och återfuktande schampokub tillverkad av vegetabiliska oljor. Schampokuben ger ett stor, mjukt och härligt krämigt lödder som vårdar och mjukgör din hårbotten på ett naturligt sätt.

Och det löddrade verkligen. Känns som om kuben kommer hålla hur länge som helst. Gnuggade bara runt kuben ett par varv i handen och det räckte för att löddra upp hela hårskallen. Det kändes bra då jag fönade det också….håret alltså.

Men då jag skulle fota schampokuben inser jag vilka ovårdade händer jag har just nu. Allt planterande och jobbande utomhus har gjort att mina händer ser ut som på en skitig brottare. Kunde inte låta bli att tänka på alla flashiga bilder på Pinterest där folk har det ena glittret och lacket efter det andra på naglarna. Vad gör sådant folk om dagarna? Sitter de inne eller har de plasthandskar på jämt? Fast jag har nästan alltid handskar och ändå ser mina händer ut som de gör. Ja ja, älskar mina händer ändå. De funkar alldelens ypperligt.

beleza.blogg.se
beleza.blogg.se

 

frufura.se
frufura.se

Lite skillnad men men… Hur skulle det se ut om alla var lika?!

6 Kommentarer

 1. Då ser våra händer snarlika ut. Det händer att jag tar mig tid att måla naglarna, men då har jag sällan tid att ta bort det i tid vilket ger ett horribelt resultat med flagnande lack. Bättre utan lack alltså. Eller kanske genomskinligt som ger lite lyster, men som inte syns när det blir skabbigt…
  Tack för tips om schampo! Det ska inhandlas bums!

 2. Så där då! Beställt getmjölksschampo, rosmarintvål och linoljesåpa (i väntan på Siknässåpa). Bra priser hade de också tycker jag!

 3. Ja, jag tog också en flaska linoljesåpa. Har redan fått några prover från Västerbottenssåpa och den är såklart helt suverän men jag har inte vågat tvätta i maskinen med den än. Nu har jag dock provat linoljesåpan i tvättmaskinen och jag tror inte att Västerbottenssåpan kommer att vara sämre. Första tvätten blev inte alls ren men då hade jag så mycket tvätt i maskinen så nu kör jag en maskin till med bara halva mängden tvätt så får vi se hur det går.
  Ang naglarna så finns det bara ett sätt och det är att hålla dem omålade och korta. Har testat många varianter av lack men har gett upp 😛
  Getmjölksschampot är dock en klockren hit. Funkar detta med korna blir det kanske getter om något år 🙂 De sägs ju vara de enklaste och bästa mjölkproducenterna här i norr.

  • Tillägger att anledningen till att jag inte vågat prova västerbottenssåpan i tvättmaskinen var att jag trodde att det skulle löddra för mycket men linoljesåpan löddrar inte alls så det är nog inget problem att testa såpa i maskinen av den anledningen. Har läst om dem som fått en oljig beläggning i maskinen av såpa men då kan man köra en tvätt med traditionella kemikalier för att rensa ut 😉

 4. Åhå! Det visste jag inte att det gick. Jag trodde absolut att det skulle löddra för mycket av all såpa. Kanske ska testa att handtvätta lite först.
  Igår var jag och hämtade schampo, tvål och såpa. Så till helgen ska jag nog ta ett fotbad med såpa. Alla produkterna ska först och främst till stugan. Det känns bättre att använda de produkterna i skogen där allt rinner rakt ner i sjön. Kanske man ska diska disken i såpan också vid närmare eftertanke?

  • Ja, nu har jag testat att tvätta i Västerbottenssåpa och de fungerade alldelens perfekt. Har läst i olika forum att det kan bli en fet beläggning i maskinen om man tvättar i såpa hela tiden men att man kan ”rensa systemet” med en tvätt med vanligt tvättmedel.

   Ja, ,jag tänker främst på vad vi har närmst huden och sekundärt men minst lika viktigt är miljöpåverkan. Det finns säkert nackdelar med såpa fulla vattendragen också men man måste ju på något sätt tänka pest eller kolera, fast här blir det väl snarare pest eller lätt förkylning 😉

Kommentarerna är stängda.