Getmjölkstvålen hängde med i 5 månader

Snart har mitt år gått av ”strävan efter en mer ekologisk vardag”.

Det mesta av vad vi äter och stryker på kroppen under det här året är ekologiskt. Hade tänkt utvärdera det här ordentligt i december men här kommer en liten delrapport från badrumshyllan.

Jag har hittat ett schampo som jag trivs riktigt bra med. Ett getmjölksschampo i fast form. Nu i veckan blev jag tvungen att ta en ny kub då den förra tagit slut, den gamla hade då hängt med i över 5 månader. En kub kostar 79 kr och en årsförbrukning borde då hamna under 237 kr, känns helt okey. Håret blir rätt torrt om jag bara tvättar med schampot som är basiskt. Jag har därför börjat skölja håret i en blandning av iskallt vatten och äppelcidervinäger, vilket fungerar riktigt bra. Det blir samma känsla som med balsam.

De övriga produkterna som jag använder i badrumet är getmölkstvål samt kokosolja. En gettvål kostar 59kr och räcker ca 4 veckor. Tidigare använde vi billig flytande tvål i mängder samt handkräm. Gettvålen återfettar huden tillräckligt så handkräm känns överflödig, men efter dusch brukar jag dock smörja in de torraste hudpartierna med kokosolja.

Det är rätt enkelt att använda så få produkter, och det känns liksom bra att använda rena grejer, fria från konserveringsmedel och andra tillsatser. Huruvida jag mår bättre, är snyggare, rikare eller lyckligare tack vare detta återkommer jag till närmare årsskiftet.

4 Kommentarer

  1. Håller med om att man blir lite torr i håret av schampot, men det känns bättre att tvätta håret i sjön med det schampot än ett ”vanligt” från affären.
    Jag är lite nyfiken på blandningen av vinäger och vatten? Vilket förhållande har blandningen?

    • Jag blandar 1 på 10 (tror jag det blir), har ett halvlitersmått i badrumsskåpet och i det måttet står vinägerflaskan förvarad. Tippar i 0,5 dl vinäger och spolar på 5 dl iskallt vatten. Stoppar i proppen i handfatat, böjer huvudet över handfatet och häller vinägervattnet över. Sedan stoppar jag ner huvudet i hon och sköljer några gånger över vattnet med handen. Det är inte skönt men man vet ju att resultatet blir bra 🙂 Skölj INTE ur sedan utan torka håret som vanligt.

  2. Åh tack! Det ska testas 🙂
    En till fråga då… Spelar det någon roll om det är vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger? (Kanske rödvinsvinäger till mitt rödbruna hår;) )

    • Hehe! Ja kanske lite balsamico skulle funka 🙂 Nä, men jag har inte testat med andra vinägers. Har bara läst om just äppelcidervinäger och bara testat den. Kanske är de lite bättre doft på den jämfört men vitvinsvinäger och ättika? Funkar säkert med vad som helst som är surt.

Kommentarerna är stängda.