Giftbanta

Jag försöker ju även att giftbanta familjens övriga omgivning, inte bara maten. Vad som varit svårast att hitta tycker jag är bra ekologiska hårprodukter och smink. Mitt hår är ganska (läs mycket) skadat av färg, värmetänger och hårförlängningar. Testade några schampon och balsam men var på väg att ge upp. De jag hittade från början kostade skjortan och var skitdåliga. Schampona löddrade inte och balsamet hjälpte inte ett dugg. Nu har jag hittat ett både billigt och bra märke (återkommer till det senare).

Men man puffar ju på sig en hel del annat än bara schampo och balsam. Stylingen är väl kanske den process som kräver mest produkter om man har ett skandinavist tunt och dessutom skadat hår. Trodde aldrig att jag skulle hitta ekologiska bra stylingprodukter till ett vettigt pris men visst gjorde jag det.

Ekologiska hårstylingprodukter
Ekologiska hårstylingprodukter

Värmeskyddande spray, gjord av bambu från märket Logona. Hårspray från Eco cosmetics och salt-vax från c/o GERD (care of gerd). Den värmeskyddande sprayen är helt outstanding. Den ger stadga åt håret som håller hela dagen, skyddar mot värmen från fön och tänger och kostar inte mer än 119kr hos http://www.softskin.se/produkt/Logona-Varmeskyddande-Fonspray-Sidenglans-Bambu. Hårsprayen är också grym, den är till och med bättre än de vanliga sprayer jag haft tidigare, kostar 94 kr, även den har jag beställt från softskin.se. Vill jag tex böja ut topparna eller katastroffixa lite rufs är vaxet från http://careofgerd.com/ jättebra. Den finns i olika styrkor. Till mitt tunna hår har jag valt styrka 3 av 5. Det som känns bra med denna är också att den kommer från Jokkmokk. Patriot som jag är så klappar mitt hjärta så klart extra hårt för denna produkt, men den håller också vad den lovar.

Det går att vara piffig än om man inte vill dränka in sig i kemikalier.

2 Kommentarer

  1. Tack för tipset, jag har länge letat efter bra grejer till håret men man har ju inte råd att testa hur mycket som helst. Men det här verkar ju bra!

  2. För styling är de här helt out-standing. Jag har som sagt ganska skadat skandinaviskt hår så har man tjockt och glänsande hår kanske det inte passar, men jag skulle tro att de passar alla hårtyper någorlunda. Tänkte skriva om schampo och balsam framöver också. Det är som sagt ganska svårt att hitta bra grejer och precis som du skriver är de ganska dyra. Köpte ett ekologiskt svindyrt schampo som var helt värdelöst och det måste ju faktiskt göra håret rent annars kan man ju lika gärna tvätta sig enbart med vatten.

Kommentarerna är stängda.