Gratis Tvättnötter

Såhär års, och framför allt under loven sitter underställen på från morgon till kväll i stort sett varje dag. Jag har försökt hitta hyfsade underställ i ull till ett vettigt pris. Ungarna har Polarn o. Pyrets och vi vuxna har Kari Traa. Självklart hade ett svenskt underställ av svensk ull varit att föredra men men, dessa får duga tills vidare.

Ull har en förmåga att rena sig självt, ett ullunderställ luktar aldrig lika illa som ett syntetplagg men visst måste de tvättas i mellan åt ändå.  Än om detta inte är 100% ull så bör de tvättas lite varsammare än andra material för att hålla men det går absolut att köra dem i tvättmaskinen.

Jag använder alltid tvättnötter när jag tvättar ull. Tvättnötter som botaniskt sett faktiskt är en frukt från trädet Sapindus Mukorossi, innehåller saponin – naturens eget tvättmedel vilket trädet producerar för att skydda sig själv mot parasiter, svampangrepp och bakterier. Tvättnötterna löddrar och rengör milt och miljövänligt.

Jag lägger 5-6 nötter i en tvättpåse och stoppar in den i maskinen tillsammans med ullkläderna och kör på ett skonsamt program.

Kläderna blir som nya. Jag har köpt mina tvättnötter hos Västerbottenssåpa och just nu (idag) får man faktiskt en påse tvättnötter GRATIS när man beställer något från webbutiken. De läggs till i beställningen när man går till ”Kassan”. Helt klart värt att testa.