Grattis till mig själv och alla andra Norrskogsmedlemmar

Vissa besked gör en gladare än andra. Igår fick jag i egenskap av skogsägare och medlem i Norrskog ett mail om att föreningen höjer priset på grantimmer med 20 kr/ kubik. Detta är en rejäl höjning som inte bara är positiv för dem som har möjlighet att leverera grantimmer just nu. Detta är ett besked som ingjuter hopp och vittnar om en ljusnande framtid för alla skogsägare.

gran, norrskog

Såhär års när dagarna blir kortare, snön slaskar och det mesta är kallt och grått är det lätt att tappa modet. Tongångarna bland landets skogsägare har varit allt annat än positiva den senaste tiden. Oron över vad som ska hända med äganderätten, fallande priser, granbarkborrar, stormar och ett varmare klimat har liksom överskuggat allt det roliga med att vara markägare, men nu ser det som sagt kanske ut att vända. Detta var precis vad som behövdes just nu. På Söndag har vi årsmöte med LRF och det kommer bli roligt att få prata om den här glada nyheten, att få möta lite stolta Norrskogsmedlemmar med framtidsplaner.

Grantimmer, skogsbruk, Norrskog

 

 

4 Kommentarer

  1. Men så roligt, äntligen. Tyvärr är jag inte medlem, men man får kanske se till att bli 😉
    Som du skriver, detta har vi väntat på.

  2. Ja det beror ju på vad utgångspriset var också men visst är en höjning alltid välkommen. Nu höjer Norrmejerier snart mjölkpriset också så lite hopp får man allt.

    • Ja, det känns jätteroligt när det äntligen kommer lite glädjande besked. Ang prisbilden så är det såklart många parametrar som man måste ta i beaktande men hur det än är så har skogägarföreningarna oftast medlemmarnas intressen i första rummet, vilket är en trygghet i sig.

Kommentarerna är stängda.