Grissläpp

Ikväll var det grissläpp. Vi hämtade hem grisarna i en låda som Tor byggde på en SJ-pall. Smart konstruktion då man lätt kunde lyfta den i och ur bilen.

Gristransport
Gristransport

Då vi hämtade grisarna visade det sig att de var rätt stora. Killen som ägde dem frågade vilka grisar jag ville ha och då jag pekat ut en fångade han in den och slängde upp den på axeln. Shit vad den skrek!! I ca 10 sekunder trodde jag att trumhinnorna skulle spricka, har aldrig hört ett sådant ljud förr men så fort han fått upp den på axeln tystnade den och väl i lådan blev grisen lugn och lade sig ner. Då vi kom hem lyfte vi ut lådan och ställde in den i hagen. Jag tänkte att jag är väl inte sämre utan får väl lyfta ur grisen men det var totalt omöjligt. Som att lyfta en 100 kilos säck med sand. Vi fick skruva loss brädorna på ena sidan och fösa ut dem. De fick tillbringa ett par timmar i sitt hus innan vi släppte ut dem i det fria för fösta gången i deras liv.

Böka, böka, böka..
Böka, böka, böka..

Tror aldrig jag sett så lyckliga djur förr. De skuttade runt och satte ner trynet i jorden. Kunde inte låta bli att filma denna lycka 🙂

http://youtu.be/qdCruuHQqSQ

Genom att klicka på länken ovan får ni se markberedning då den är som bäst.

Nyfikna grisar
Nyfikna grisar

Till hösten kommer vi kunna äta kött med gott samvete. De här grisarna har knorr på svansen och trynen fulla med jord. Precis som det ska vara.