Gud och HBTQ

Det finns väl knappast något mer provocerande än en högljudd kvinna och alla har vi hört det gamla ordspråket ”att tala är silver men tiga är guld”, men har ni tänkt på hur svårt det kan vara att umgås med människor som aldrig säger vad de tycker. Människor som hummar, nickar eller svarar undvikande så fort samtalen kommer in på något annat än vädret. Det är liksom svårt att skapa någon form av relation till någon som man inte vet var man har. Jag kan tycka att det nästan är bättre om man iaf vet att man tycker olika.

I alla relationer, även affärsrelationer måste man kommunicera och till sist blir det omöjligt att bara humma och nicka. Ibland talas det om att man som företagare aldrig ska offentliggöra vad man har för åsikt i känsliga frågor då man i sådana fall riskerar att tappa kunder som tycker olika. Men det borde ju även fungera tvärt om, att de som tycker lika kanske väljer att göra affär med dig ist för den grå musen bredvid som är din konkurrent. Jag har för (o)vana att helt och hållet hoppa över hummandet och nickandet vilket kanske inte alltid är supersmart om man tänker kortsiktigt, men till sist så hamnar man ändå i det läget att man måste ”ta bladet från munnen” och då har man iaf sparat en massa tid om man hoppat över hummandet, och tid är pengar.  Så för att spara lite tid redogör jag för mina åsikter i några av de vanliga och känsliga frågorna som debatteras just nu.

Jag anser:

 • att centraliseringen inte är bra för Sverige
 • att SD inte har något i riksdagen att göra.
 • att vi aldrig skulle ha gått med i EU.
 • att tillväxt kanske inte bara är bra.
 • att gud finns.
 • att det finns för många rovdjur i Sverige.
 • att HBTQ-personer är en tillgång.
 • att äta kött och dricka mjölk inte är fel så länge man vet att djuren haft det bra.
 • Eco i all ära men Svenskt i första hand.

Ni kanske tycker att mina åsikter är motsägelsefulla. Kommentera gärna isf så ska jag försöka förklara 🙂

Jag och maken tycker ibland (eller rätt ofta) olika men på något sätt lyckas vi alltid ändå finna samsyn efter rätt heta debatter i ovan angivna ämnen, och snart har vi levt ihop i 20 år. Det borde väl inte vara så svårt för väldens folk att komma överens då vi har lyckats.

 

 

3 Kommentarer

 1. Håller med på det mesta utom om att HBTQ personer är en tillgång. Det är inget problem heller. Jag tycker helt enkelt att de är som folk i störst allmänhet, en del bra, en del dåliga. Vilka som väljer att dela hem och säng tycker jag helt enkelt att jag inte har nån rätt att ha en åsikt om. Det är upp till var och en. Jag är borgerlig vigselförrättare och om jag skulle få frågan om att viga ett samkönat par så skulle jag inte ägna det ens en halv sekunds betänketid om jag skulle viga dem eller inte. Jag skulle göra det med glädje.
  Sen frågan om SD är egentligen en mycket större sak att fundera på. I grunden tror de flesta på demokrati som grundprincip. Nu är de invalda. Tror man på demokratin får man nog lov att acceptera att det är som det är annars får man börja fundera om det finns nån gräns för demokratin. Och vem kan då sätta den gränsen?

 2. Vad roligt att ni hör av Er så att jag får möjlighet att fortsätta resonemanget 🙂

  Malin: Nästa gång vi ses har vi ju nu ett nytt hett samtalsämne 😉 (Punkt nr 5)

  Max: Jag tycker HBTQ-personer är en tillgång för samhället och hela mänskligheten. De utstrålar nämligen en så otroligt positiv energi. Kan sätta pengar på att om entusiasm gick att mäta så skulle HBTQ-personer generellt ligga snäppet över alla vi tråkiga hetrotrulisar. 🙂
  Ang SD`s plats i riksdagen så är det inte att de tillåts sitta i riksdagen (demokratin är såklart viktigast) som jag inte gillar utan det faktum att de faktiskt blivit ditröstade. Det tycker jag är trist, att folk tycker att deras enda fråga är så betydelsefull att man lägger sin otroligt viktiga röst på dem ist för något av alla de andra partierna. Är man bara samhällskritisk rent generellt så finns det ju andra partier.

Kommentarerna är stängda.