Gyllene aura

Gyllene Aura
Gyllene Aura

Det måste vara detta som kallas att ha en ”gyllene aura”.

Gyllene Aura
Gyllene Aura

Idag fick ja klia/borsta Valter med pälskrattan. Han har varit lite reserverad de första dagarna men börjar acceptera oss nu.

Nu under förmiddagen har jag pysslat om hönsen. Jag har precis blivit klar med ombyggnationen av hönshuset. Jag har byggt mellanväggar och dörrar för att kunna skilja dem åt och hålla dem rasrena, tanken är att kunna kläcka fram kycklingar som förhoppningsvis ska börja värpa till sommaren.

Katterna har flyttat in till hönsen nu. Vi hade gjort i ordning ett eget hus till dem där vi skulle installera ett sådant där element man har i hundhus men innan vi blev klara med det huset så hade de redan flyttat in till hönsen och där är det ju full värme året runt, så trivs de där får nog det bli deras hem i vinter. Vi har haft dem inne under kortare perioder för att se hur vi ska tåla dem och ibland funkar det men ibland inte. Då de bodde inne dygnet runt efter kastreringen blev det helt klart för mycket allergener inomhus.

De har fått ett eget litet krypin i hönshuset med sina matskålar och filtar men de tycker det är ganska roligt att härja runt på sittpinnarna och stegarna.

Jag är tillbaka till hampaströet från Granngården nu. Det kostar visserligen 149 kr/ städning men jag ska se om det blir mindre fukt med detta. Sist ströade jag med sågspån som nog var lite för färskt och det var inte optimalt. Hönsen har börjat värpa igen efter värsta ruggningsperioden. Två av mina marantuppar har uppnått vuxen ålder och ska gå till slakt i helgen sedan blir det att stuva in dem för vintern i sina rasrena avdelningar.

Nu, ska jag strax bege mig till gymmet en sväng innan det blir lite kontorstid. I morgon åker vi till Karlstad på möte med SMF. Känns drygt att åka så långt men det brukar vara välordnade. intressanta och bra tillställningar.

2 Kommentarer

Kommentarerna är stängda.