Han har 300 anställda och omsätter över 1900 miljoner

stormfälld skog
stormfälld skog

Det här med föreningar är inte det lite gammaldags? Ibland funderar man ju om inte föreningarna i alla dess former sjunger på sista versen. Vi fostrar våra barn att bli självständiga individualister och föreningar som tidigare drivits av ideellt arbete ombildas till bolag med anställda. Är det någon mening att sträva emot det nya? Det som är historia är ju historia och bäst lönsamhet hittar man väl ändå hos organisationer som drivs i bolagsform? Eller?!

Norrskog är en skogsägarförening där du som äger lite skog kan gå med helt kostnadsfritt. Föreningen har anställt personal med gedigen skoglig utbildning som ger dig råd och stöd i hur du kan bruka din skog. Föreningen äger också egna sågverk. Förra året den här tiden blåste det mer än lovligt över hela Norrskogs område. Många medlemmar drabbades hårt av stormen. Stora områden skog blåste ut. Nu, såhär ett år senare börjar slutnotan vara klar och som medlem i Norrskog har man nu förmånen att få vara med och dela på 100 miljoner kronor.

http://www.norrskog.se/Nyheter/Mer-an-100-miljoner-till-stormdrabbade-medlemmar/

Tack vare skickliga medarbetare som hanterat situationen bra samt just det faktum att Norrskog är en medlemsägd förening blir detta möjligt. Hade man låtit ett bolag ta hand om sin stormdrabbade skog tror jag möjligheten att få lite extra betalt varit obefintlig. Det finns alltså fördelar med det gamla föreningstänket, ibland kan man kanske ha nytta av att se tillbaka på hur saker och ting sköttes förut och också ta lärdom av det.

Visste Ni att den här mannen har 300 anställda och omsätter över 1900 miljoner! (Ja, inte han ensam men tillsammans med ca 13 000 andra medlemmar.)

En stor fördel man har som medlem i en skogägarförening är att man liksom själv äger verksamheten, förutom att man har möjlighet att påverka hur arbetet ska bedrivas så är det ju rätt häftigt att kunna säga att man äger ett sågverk med exportverksamhet, har en anställd VD och ett gäng anlitade entreprenörer 🙂 Vill man inte själv satsa så stort kapital men ändå prova på att äga en koncern så är det alltså bara till att gå med i en förening 🙂