• Higlanddexter cross

  Posted on mars 28, 2017 by in Highland Cattle

  Så olika de kan bli kalvarna. Lilla Eir är svart och skimrar mot brunt i solskenet.

  Hennes päls är rak, tjock och glansig. Hennes mor är en korpsvart Highland Cattle med riktigt fin tjock vågig päls.

  Lilla Frej har lockig ljusbrun päls.

  Hans mamma är en ljusbrun Highland cattle.

  Men båda två har en svart dexterpappa.

  Det ska bli otroligt spännande att se hur de kommer se ut när de blir större. Jag har stora förhoppningar om att iaf Eir ska bli gammal hos oss <3 Higland/dextermjölk måste ju bara bli något alldeles speciellt.

6 Responses so far.

 1. Gunilla J skriver:

  Men oj oj oj så otroligt söta 🙂

 2. Lelle Nygård skriver:

  Måste ju bli som små Highland. Visste inte att Dexter hade horn?! Är det vanligt?

  • info@frufura.se skriver:

   Hej Lelle. Ja, jag tänker också att de bör bli som något mindre Highlandare men kanske med något högre mjölkproduktion. Dexter är ju en kombinationsras. Jag tror att alla dexters är behornade vid födseln men de flesta avhornar. Vi bokade upp den här dextertjuren redan när han föddes och bad att de skulle låta bli att avhorna. Vi tycker att de ska få möjlighet att leva så naturligt som möjligt och som avelstjur bland ett gäng stora damer med RIKTIGT stora horn var det självklart att han skulle få behålla dem. Jag tror också att problemen med horn blir mindre då man har dem utomhus så som vi har dem. De behöver aldrig känna sig trängda och kan alltid välja att gå undan. Vi behöver aldrig hantera dem i trånga utrymmen. Men visst ska man ha respekt för djuren och särskilt då de har horn.

 3. Jenny Olsson skriver:

  Men herre Gud, detta har jag tjatat på gubben om att vi också ska satsa på. En liten ras + en supergullig ras måste bara bli KANON 🙂

 4. Lenny Berggren skriver:

  Kul, blir tjurkalven till salu? Både Dexter och Highland ger grymt kött, för den riktige finsmakaren. Måste bli succé med den kombon.

  • info@frufura.se skriver:

   😉 Det mesta är till salu till rätt pris, men just nu känns det lika absurt som att sälja sitt eget barn. Men vis av erfarenheten blir framför allt tjurar lättare att sälja eller slakta desto äldre och ”tjurigare” de blir. Hör av dig senare i sommar så ser vi 🙂 Och JO, Highland ger ett helt exceptionellt bra kött, har aldrig ätit dexter men det börjar bli poppis på ”innekrogarna” och det är ju ett bra bevis på att det håller rätt kvalité.