Är det en raritet eller en souvenir?

Den här flaskan grävde min farfar upp ur jorden någon gång under sent 20- eller möjligtvis tidigt 1930-tal då han som liten letade mask, platsen var Junsele.

Pappa har hört sig för med olika förståsigpåare på bl.a. antikrundan men ingen tycker sig ha någon direkt kännedom om vad det kan tänkas vara för flaska. En museiintendent har försökt tyda texten och hon trodde att det stod något i stil med ”En stor man från Florens”

Finns det någon där ute som har någon bra idé om vad detta kan vara för typ av flaska? Kanske är det bara en souvenirer, en likörflaska eller en riktig klenod. Vid den tiden då flaskan grävdes upp fanns det ingen i bygden, vare sig gammal eller ung som kände till vad det kunde vara för flaska. Detta gör givetvis att vi tror att den är betydligt äldre 100 år, och eftersom att ingen tycks veta växer både spänningen och förväntan på vetskapen om flaskans ursprung.

Vore jätteroligt om någon som har en liknande flaska hemma eller vet något om den ville höra av sig. Dela gärna inlägget så kanske vi får ge pappa ett svar.