Höststök

Nu är det verkligen höst. Vi börjar bli klara med flera av höstbestyren. Alla lägdor som vi tror oss hinna gödsla, harva och så till våren är plöjda.

Hönsen har fått flytta in i sitt nya hus. Det blev så otroligt bra i nya hönshuset så det förtjänar ett eget inlägg.

Nu är de hur som helst berövade sin frihet ett par månader framöver. Jag planerar nämligen att hålla dem instängda fram tills snön tinat bort igen. De är inte ute speciellt länge nu när de inte hittar så mycket att äta och de börjar tycka att det är kallt om fötterna. Hönsen kommer bo åtskilda så att leghorn, blomme och ölandshöns får egna krypin. En direkt följd av det blir ju således också rasrena kycklingar 🙂

Leghorn och blomme
Leghorn och blomme

I morgon blir det fårslakt – gruvsamt gruvsamt. 3 baggar och 2 tacklamm ska få möta bultpistolen. Jag har köpt en säck salt på EG`s för att salta in skinnen så att de kan skickas till Tranås.

När morgondagen är överstökad, då är det bara grisslakten kvar och sedan kan vi pusta ut.

Har funderat på att ta med mig maken på en sådan där ”bo-på-hotell-utan-barnen-helg” som är så populärt, men vi får se. Satt och resonerade med mig själv och kom fram till att det går bort minst 6 timmar i resa om vi ska åka till  exempelvis Umeå eller Sundsvall, och då känns det som att vi kanske lika gärna kan vara hemma. Fast till Lycksele kanske man ändå ska försöka ta sig, det är ju trots allt bara halva resan, men som sagt, vi får se.