Hur gör Ni?

Eco eller närproducerat?
Eco eller närproducerat?

Jag har en son som ställer vansinnigt mycket frågor. Han insuper såklart allt vi säger vid matbordet och utifrån det blir det såklart många frågeställningar då vi står i butiken. Jag och numera även min man försöker köpa ekologiska varor av bra kvalité, vi anser att maten vi äter är det viktigaste. Inga bilar, skotrar, kläder eller andra prylar är viktigare än maten och då försöker vi köpa det bästa bland matvaror först, innan vi lägger pengar på sådant som inte är lika viktigt. Men vad är då den BÄSTA maten???

Det känns som en hel vetenskap att sätta sig in i. Och ibland vet jag inte riktigt hur jag ska motivera svaren jag ger min 7-åring. Vi har iaf börjat med att försöka köpa ekologiskt så långt det är möjligt, Svenska Eko-produkter bör man väl kunna lite på. Men det är inte alltid så enkelt och är det alltid det bästa????

Då det kommer till osten så velar jag fortfarande. Ibland köper jag ekologisk ost från Arla och ibland så köper jag närproducerad icke ekologisk ost från Norrmejerier. Då vi köper mjölk är det enklare för då finns det alltid ekologisk OCH närproducerad men då det kommer till osten så finns inte det alternativet. Hur skulle Ni ha gjort i mitt ställe här? Alla åsikter är välkomna.

2 Kommentarer

  1. Va roligt att se vad du hittat på! 🙂 Jag har oxå ostbekymmer. Förutom att det helst skall vara ekologiskt så vill jag ha så lite tillsatser som möjligt o när det gäller ost äre supersvårt. Försök hitta en ost utan konserveringsmedel…jag köper vanliga hushållsosten från Arla. Skall enligt innehållsförteckningen vara utan utan konserveringsmedel men dock inte ekologisk

    • Ja, det är supersvårt med pålägg över huvud taget. Jag har hittat skinka från Nilssons kök som innehåller max ett E-nummer men osten är ett dilemma. Jag vill verkligen stötta de lokala bönderna och har full förståelse för att mejeriet måste få ekonomin att gå ihop och sålänge vi är så få som vill köpa ”rena” produkter så går det inte. Men jag tänker – trägen vinner 🙂

Kommentarerna är stängda.