Ida till Sthlm och Skogen dag

I 28 år har man arrangerat Västerbottensveckorna på Grand Hotel i Stockholm. Årets tema för veckorna är ”Smart tillväxt” vilket handlar om ekonomisk och hållbar utveckling som baseras på samverkan, kunskap och innovation. 2018 arrangeras Västerbottensveckorna mellan den 23 januari – 9 februari. Här kan man läsa mer om vad som händer under dessa veckor. 

Klickar ni er in på länken ovan ser ni att det är ett mycket gediget OCH viktigt arrangemang. Den kanske allra viktigaste dagen under dessa veckor är den 1 februari – Skogens dag.

Skogens dag arrangeras för fjärde året i rad av skogstekniska klustret, Länsstyrelsen i Västerbotten, SLU och Umeå universitet, för att stärka kunskapen och drivkraften som finns inom det skogliga området. Talare under dagen är bl.a. Sven-Erik Bucht vår Landsbygdsminister, Liisa Saaremaa chef på Jord- och skogsbruksministeriet i Finland, Eva Färnstrand, Karin Perers, Lena Ek och ytterligare en hel radda kompetenta personer inom skogs- och landsbygdssektorn, och även jag själv, Ida Oderstål i egen hög person. Jag och Tomas Lundmark kommer köra sista passet som knyter ihop dagen, temat är etik och moral. Som ni förstår är detta ett uppdrag som jag känner mig hedrad att få och jag ser fram emot dagen nästan lika mycket som jag gjorde inför mitt eget bröllop.

Har Ni inte redan bokat in er på skogen dag så gör det. Vem vet, vi kanske kommer skriva historia den 1 februari.

1 Kommentar

Kommentarerna är stängda.