Idyllen klöverängen

Igår gjorde vi en ny hage till Frigg & Freja. Vi ha sparat ett superbete till dem fram tills nu. Detta bete är fullt av klöver, örter och annat gott. Vi ville att de först skulle beta ner undervegetationen i vår lilla tallskog innan vi släppte ut dem här, men nu var stunden kommen och vi beslutade att de gjort sitt jobb och belöningen var på sin plats. Detta är en äng som ägs av vår tomtgranne, men som inte längre brukas. Vi räfsade till den i våras och klippte ner den med en betesputs för ett antal veckor sedan och resultatet ser ni här.

Frigg med mulen i gröngräset
Frigg med mulen i gröngräset

Som vanligt fick jag locka över dem med bröd och mycket övertalning. De vill INTE gå över den gräns där eltråden en gång suttit, men till slut så klev de försiktigt in i den nya delen av hagen. Freja hoppade mellan klövertuvorna, Frigg däremot började att systematiskt och metodiskt beta av allt det fina gröna. Lite orolig blev jag att det skulle bli lite för mycket av det goda för dem men de ser inte ut att ha tagit skada såhär ett dygn senare.

Underbart är en underdrift
Underbart är en underdrift

Tänk att vi får bo såhär, med dessa fridfulla djur i denna fridfulla, bekymmersfria och framförallt vackra miljö. Helt galet!

Klöver är det bästa som finns (näst efter bröd :))
Klöver är det bästa som finns (näst efter bröd :))

Sommarkvällar alltså <3
Sommarkvällar alltså <3

Sommarkvällar må vara det bästa som finns. Flygfäna börjar försvinna såhär på sensommaren, värmen är perfekt och allt är så otroligt vackert.

Även gubben min som inte är så överförtjust i sommaren och värmen tycker att det är riktigt behagligt att få sätta sig på en pinne och umgås med kossorna.

Gubben min <3
Gubben min <3
Sommarselife :)
Sommarselife 🙂

Ordet som bäst beskriver den här sommaren är nog ”idyll”. Varse om allt som händer ute i världen just nu så är det omöjligt att inte känna tacksamhet över det liv som vi fått förmånen att leva här. Den här ladugården är ju bara så underbart snygg. Hur i hela friden ska jag kunna fixa en sådan här till vår gård? Blir det mån tro mitt nästa projekt…

Idyll
Idyll
Freja i betartagen
Freja i betartagen

1 Trackback / Pingback

  1. Blir man lyckligare av eco? | frufura.se

Kommentarerna är stängda.