Ingen fulost på min pizza

Ljuvlig pizza

Lärde mig många bra husmorstips under den tiden då vi drev hotell. Ett av dem som jag använder mig av hela tiden är återbruket av ostkanter.

Ni vet då osten börjar bli för tunn för att hyvlas är det lätt att den sista biten hamnar i komposten, men i stället för ett sådant tragiskt öde brukar jag riva av den i mindre bitar och lägga i frysen. Man kan ha en stor påse som man bara fyller på eller använda ostpåsen som man haft osten i under tiden den legat i kylskåpet. När jag samlat ihop ett rejält lass är det dags att plocka fram dem ur frysen.

Ost, riven ost, norrmejerier

Jag brukar låta osten stå framme en stund så att den hinner tina något. Sedan river jag ostbitarna i Kitchen Aiden. Man kan såklart riva på rivjärn också. När man är klar har man en jättepåsen med riven halvfrusen ost. Det är bara att stoppa tillbaka osten i frysen eller använda den direkt. Jag brukar riva i alla typer av ost (även om vi har ädelost som blivit över) men vi köper oftast Norrmejeriers herrgårdsost. Det bästa med det här sättet att ta vara på ostkanterna är inte bara att man slipper lägga ut pengar på ny ost utan att man får den ost man vill ha. Det är inte alltid som det finns riven ost från Norrmejerier i ostdisken, och vem vill ha fulost på pizzan?

Ljuvlig pizza