Innan du köper mozzarella nästa gång!

Du kommer inte kunna se hela klippet utan att bli berörd, förmodligen inte utan att fälla en tår heller.

http://www.youtube.com/user/mercyforanimals

Hur gick det såhär fel? Självklart är det här extremfall men bilderna är inte fejk, sådant här förekommer och vi accepterar det för vi vill kunna köpa en bit mozzarella för mindre än en tjuga.

Står vi i en bilaffär och tittar på två liknande bilar men den ena kostar hälften så mycket jämfört med den andra då tänker vi ”Den där bilen är det något fel på, den köper jag inte”. Stor vi däremot i livsmedelaffären och kollar på en bit ost där den ena kostar 49kr/ kilo och den andra 119kr/ kilo då tar vi den billiga, och då pratar vi dessutom om något som vi ska stopp i oss!!!!!

Hur blev det såhär?

2 Kommentarer

  1. Bra fråga… Jag väljer alltid den ekologiska osten. Priset kollar jag faktiskt aldrig på. Om det är mot slutet av månaden och pengarna på matkontot börjar sina så prioriterar jag om och köper helt enkelt ingen ost alls. På så vis spar jag ju dessutom även de där 49 kronorna per kilo OCH kan fortsätta ha gott samvete.

    • Ja, jag har faktiskt också börjat skära ner på konsumerandet om det inte finns vettiga alternativ i butiken. Ofta står vi i köttdisken och jag tänker ”nej, vi har ju frysen full” eller ”nej, det där ser riktigt vidrigt ut” eller ”nej, hellre är jag utan” Vi har börjat köpa en del leverpastej som alltid finns eco. Tänker också att levern dessutom är en sådan där styckningsdetalj som ingen annan vill ha så vi gör liksom en bra grej som utnyttjar större del av djuret.

Kommentarerna är stängda.