Jag har fått nytt jobb

Senaste veckan har jag fått inte mindre än två nya jobb, ja det är inga heltider förstås, det skulle jag inte hinna med men det känns minst lika stort spännande för det.

Ett av jobben är ett förtroendeuppdrag i LRFs regionstyrelse i Västerbotten. Det här uppdraget känns otroligt spännande och intressant då jag får möjlighet att vara med och påverka frågor som verkligen rör min och min familjs vardag och framtid. Förutom att jag känner entusiasm över att få vara med ”där det händer” känner jag även ett stort ansvar inför uppgiften. Nu har faktisk lilla jag en rätt viktig uppgift framför mig, en skyldighet att jobba för skogsbruket, lantbruket ja hela landsbygdens utveckling.

Det andra nya jobbet är om möjligt nästan ännu mer spännande och stimulerande, jag har nämligen fått äran att bli krönikör för tidningen Skogsland. Det är alltså tidningen Lands skogsbilaga. LRF Media som driver tidningen har formulerat sig såhär ang verksamhetens inriktning:

”Mediehuset LRF Medias ambition är att med stort kunnande och bred kompetens fortsätta att leverera nya produkter av hög kvalitet åt det gröna näringslivet. Vi ser det som vår uppgift att skapa nytta, inspiration och underhållning för alla som bor och verkar på landsbygden.”

Känns som om jag skulle kunnat författa detta själv, och det är alltid lättare att jobba med något som man brinner för, något man själv kan skriva under på och som ligger en varmt om hjärtat, så detta ska bli otroligt skoj.

Är det någon av Er därute som har synpunkter eller funderingar som rör skogsbruk eller landsbygd så hör gärna av er. Kanske jobbas det för fullt med precis den frågan och då är din infallsvinkel och åsikt värdefull, eller så sitter du på en lösning eller klok fundering som behöver lyftas upp på bordet och då tar jag gärna del av detta för att kunna jobba vidare. Så lämna gärna en kommentar här under, annars hittar ni mina kontaktuppgifter på vår egen hemsida eller på LRFs.

4 Kommentarer

  1. Jag skulle gärna vilja få svar på varför det inte lönar sig att ha ett slakteri i inlandet. Jag skulle även vilja veta hur man tänker kring kilometerskatten.

  2. Hej!
    Tankarna kring skogsbruket på senaste tiden har fokuserats kring den otroligt ledsamt nyheten att Skogsstyrelsen tar en paus i deras inventering av vår fjällnära skog. Hur tänker du/ni kring hur man ska få bevara de nyckelbiotoper som finns?

    • Hej Emanuel. Jag tackar och tar din fundering till mig, återkommer med ett inlägg om detta. Känner att jag gärna vill lägga lite tid på ett formulera hur vi tänker här.

      • Bra du tänker över frågan. Just nu är det ju många miljöaktivister som driver en tämligen osaklig debatt om denna fråga. De vill tyvärr allt för sällan ta till sig de sakliga argument som finns.

Kommentarerna är stängda.