Julgransjakt

Idag har vi varit sådär otroligt familjära och mysiga som annars bara folk kan vara på film. Vi har hämtat julgran i ett snörikt och alldeles vitt vinterlandskap.

Började med att göra  i ordning lite fika och koka den obligatoriska chokladen. Jag brukar ta en matsked kakao och en matsked socker per person, sedan vispar jag ut det i lite vispgrädde och tillsätter 2 dl mjölk per kopp choklad som jag tänkt tillreda. Använder rå ekologisk kakao som jag köpt hos Västerbottenssåpa

Det går inte riktigt att jämföra med ful-kakao. Smaken är mycket fylligare och djupare, sedan känns det bra att servera ungarna något som inte innehåller en massa tillsatser.

Min mamma och pappa har ett skogsskifte bara en bit från vårt hus. Enda nackdelen är att området mest består av myrmark och där växer inte direkt de mest frodiga granarna. Men alla granar är fina och till slut hittade vi en som vi förälskade oss i.

Vi värmde på en smörgås till chokladen.

Vi vet att vi är privilegierade. En gran på affären kostar förmodligen en spottstyver jämfört med vad denna gran kostat innan vi fått hem den, men det handlar inte så värst mycket om själva granen. Att få göra något tillsammans med familjen, att få tillfälle att prata med ungarna om allemansrätt, älgspår, planteringar och orrar mitt i naturen är liksom svårt att sätta en prislapp på. Det är ovärderligt <3