Julklappar som i Bullerbyn

Idag har vi haft en riktig sådan där ”barnen i Bullerbyn juldag”, vi har pysslat om hos hönsen, slagit in julklappar och hämtat julgran.

Jag är lite less på det traditionella julpapperet som finns i butikerna. Man blir alltid lika snopen över hur lite papper det är på rullarna och sedan brukar det vara så tunt att det går sönder så fort man tar i det. Jag har börjat köpa vanligt brunpapper, i år köpte jag en stor rulle på http://www.petterssonsjarn.com/ i Vilhelmina. Den kostade inte många tior och den ser ut att räcka även nästa jul. Sedan använder jag vanligt snöre, sådant som ser lite gammaldags ut, lite rött band, helt vanlig havre från årets skörd, lack som jag köpt på  https://www.facebook.com/pages/Blommona-Lek-AB/228509467179585 . Gör inte misstaget att köpa billig ”lack” då det oftast inte är lack utan någon sorts plast, man vill ju inte missa den härliga lackdoften som sprider sig.

Vi fuskar med vanlig tejp. Man kan såklart använda sig enbart av lack men för att undvika brännskador på fingrarna fuskar vi med tejp. Hemligheten ligger i att inte stoppa in lackstången in i ljuslågan. Här är Elna lite väl nära lågan. Har man bara tålamod och håller sig ett par millimeter ifrån så börjar inte lacket brinna och då kan man få så pass mycket lack att smälta så att det blir en liten klodd på paketet. Om man är snabb och liksom vrider lackstången direkt så brukar det funka. Sedan kan man snabbt som ögat trycka dit en julstämpel om man vill.

Förutom den stora granen tog vi också en lite bordsgran. Tack för inspirationen http://www.hannakaffepanna.se/startsida-c-153-1.aspx 🙂

4 Kommentarer

  1. Tack för inspiration!
    Lacket jag har använt köpte jag i någon bokhandel på 1990-talet så det borde ha varit ”riktigt” lack. Men det kanske är läge att testa även i vuxen ålder 😉

Kommentarerna är stängda.