Julklappstips till den som har allt

Vi har en tjur som varit en kelgris sedan han var en liten kalv, vi kallar honom Brunis. När vi hämtade honom kunde han inte dricka ur hink och vi fick därför lov att mata honom med flaska, flaskmatning gör att man knyter lite extra starka band. Brunis har alltid varit mysig, lugn och snäll, men i höstas när vi sålt Tyr började något hända. Han blev helt plötsligt flockens ledare och tuffade till sig rejält. Just de här extra mysiga tjurkalvarna och bagglammen brukar vara de som blir jobbigast när de blir stora. Det är tex svårt att förklara för Brunis att han som väger runt 600 kilo inte kan dunka till mig varje gång han vill att jag ska klia honom. Sedan är tjurar speciella, de är rätt opålitliga. Brunis har dessutom rejäla horn och det i kombination med hans lite taskiga attityd gjorde att beslutet om att skicka honom på slakt iaf blev lite enklare att fatta.

Han har haft ett utmärkt tjurliv utomhus där han haft stora ytor att röra sig på och han har bara ätit gräs, örter, sly och hö.

Det blir slakt först i januari men om du vill sätta upp dig på intresselistan för en köttlåda redan nu går det bra. Vi kan dessutom ordna med ett tjusigt presentkort om du vill ge bort en köttlåda i julklapp. För bokning eller intresseanmälan, skicka ett mail till ida@miioentreprenad.se

Slakt, styckning och paketering av köttet kommer ske på Jämtlandsgården i Hammerdal. I varje låda finns det 5 kilo fina styckningsdetaljer samt 5 kilo färs. Allt är vakuumpaketerat och märkt. Priset är 1900 kr (inkl moms).

Är man det minsta lilla blödig kan det vara ett tufft beslut att äta kött, men djuren hos oss har i mycket hög grad fått utöva sina naturliga beteenden och att de bara äter sådant som deras magar är anpassade för gör att de håller sig friska samt att de sätter ett smakrikt och nyttigt kött.

Vill du inte ge bort en massa onödiga prylar så kan vi garantera att denna julklapp kommer till användning.