Julmarknad med julstämning

Det blev en liten, väldigt välbesökt marknad som verkligen fick de rätta julkänslorna att sätta sig på plats, närmare 400 koppar glögg serverade vi. På marknaden kunde man klappa får och kanin som dagen till ära fått fina julhalsband.

 Köpa stickat, tovat och vintage-prylar.

Lena från Magasin Mix & Gudrun Lindberg
Lena från Magasin Mix & Gudrun Lindberg
Evy
Evy

Det hade även bakats både kakor och tunnbröd.

Och självklart en massa såpa och städprodukter.

Tomten fanns på plats för att ta emot önskelistor.

Själva sålde vi julkärvar, talgbollar och ägg. Äggen tog slut ungefär 30 minuter efter det att marknaden öppnat, även julkärvarna och till och med talgbollarna gick åt. Vi hade även premiärvisning av vår nya SWB panel (Swedish Wood of Biodiversity). Det är en innerpanel som sågats och hyvlats på det lokala sågverket Fäbodbergssågen. Panelen är lufttorkad och träden kommer från hyggesfri avverkad skog. Det kom helt otroligt mycket folk. Det föll sig så väl att grannbyn arrangerade kakfrossa idag så många besökare åkte dit efteråt eller hade redan varit där innan de kom. Verkligen jätteroligt.

Själv köpte jag en stickad ylleschal av Evy som jag i skrivande stund virat runt axlarna. Trots att det bara var någon enstaka minusgrad blev jag lite frusen innan slutet. Med mig hem följde även en handgjord disktrasa som Gudrun Norman stickat av bambu och bomull. Den är så vacker att jag aldrig kommer kunna torka upp söl med den.

Både fåren och kaninen skötte sig exemplariskt. Fåren gick den lilla sträckan på 300 meter både dit och tillbaka. De gillar att bli kliade och idag tror jag nästan att de fick sitt klibehov stillat 🙂

Det kom så mycket folka att jag inte hann ta ett enda kort under marknaden men Sara sprang runt och knäppte bilderna som finns i det här inlägget strax innan vi öppnade.