Kilometerskatt eller barnfamiljsskatt

Nu höjs röster uti politiken om ett återinförande av kilometerskatten. Tanken är att de som nyttjar vägnätet också ska betala för det. Heeeelt rätt!!! Varför ska den som inte ens äger ett fordon vara med och betala vägunderhåll?

Men om den principen ska tillämpas då tycker jag att den ska tillämpas över allt. Då måste hela skattesystemet göras om på nytt.

Förutom att jag är skogsentreprenör och väldigt beroende av transporter längs vägnätet så är jag också småbarnsmamma och väldigt beroende av välfärdssystemet kring barnen.

Jag hade i princip aldrig varit på sjukhus för än jag blev gravid men då var det täta besök hos barnmorskan hela graviditeten, något jag inte betalade en krona för. Sedan åkte vi in till BB då det var dags för förlossning och den resan fick betalt för. Väl inne blev det kejsarsnitt och lång sjukhusvistelse med läkare, sköterskor, barnmorskor, narkosläkare och läkemedel. Tror jag betalade 80kr/ dygn, för de pengarna kan jag inte ens laga mat åt mig själv hemma. Väl hemma från BB avlöste den ena sjukdomen den andra på båda barnen. Det var tre dagars feber, vattkoppor, lunginflammation, allergier, astma mm, som sedan avlöstes av diverse skärsår och annat då de började komma upp i ålder. Då barn besöker sjukvården kostar det inte en spänn, helt gratis.

Under deras första levnadsår uppbar jag ersättning från något som kallas föräldraförsäkring. Riktigt bra betalt med tanke på att jag bara strosade omkring hemma med mina egna barn. Sedan började kidsen på dagis, för det betalade jag knappa tusenlappen/ barn och månad men det inkluderade också frukost, fika, lunch och fika 5 dagar i veckan samt pedagogisk undervisning.

När kidsen väl kommer upp i skolålder då börjar det riktiga lyxlivet för då är det förutom någon som passar dem också någon som tar ansvar för deras uppfostran, utbildning, ger dem lunch, tillhandahåller skolmaterial, skolskjutsar och utrustning. För allt detta betalar jag inte en krona. Snacka om att man som förälder har det förspänt i detta land.

Till råga på allt så får jag dessutom en dryg tusenlapp i månaden i statligt bidrag/ barn bara för att…..

Vilka är det som kostar samhället pengar? Är det åkerinäringen som betalar fordonsskatt och bränsleskatt och bolagsskatt och arbetsgivaravgifter och gud och hans moster eller är det barnen?

Nä, återinför gärna kilometerskatten men se över resten av skattesystemet så att det blir rättvist och gå till val på det, då får vi ser hur populärt det blir.