Koka disktrasa med Västerbottenssåpa

Koncentrerad såpa
Koncentrerad såpa

Disktrasor kan bli väldigt äckliga snabbt. De kostar inte så mycket och lättast är att slänga dem direkt de blir snuskiga men det finns sätt att dubbla livslängden på dem. Jag  kokar trasan i ca 5 minuter tillsammans med en klick såpa. Såpa är lätt bakteriedödande och gör underverk med trasan. Här använder jag en teflonbelagd kastrull av den anledningen att jag sedan länge dömt ut den som kokkärl för människoföda. Den ÄR lättdiskad och bra till mycket men som sagt inte till matlagning. Jag tar bara en liten klick av Västerbottenssåpan. Den är koncentrerad och innehåller inget vatten, därför behövs det en så liten klick. Som ni ser på bilderna nedan blir trasan inte precis som ny men helt klart riktigt fräsch. Ska man få den helt fläckfri måste man tillsätta klorin i vattnet men då finns det ingen klimatnytta alls kvar med projektet så då kan man lika gärna slänga.

Jag har fortfarande inte fått ordning på min dator. Därför ser inlägget lite konstigt ut. Men rep-killen lovade underverk så jag är hoppfull 🙂

Västerbottenssåpa
Västerbottenssåpa
Koncentrerad såpa
Koncentrerad såpa

 

Koka i minst 5 minuter
Koka i minst 5 minuter
Resultatet
Resultatet

 

2 Kommentarer

  1. Hej, jag ser att det gått en del tid sen inlägget, men vill tipsa om vävd trasa i lin. Mycket bra uppsugningsförmåga och bara att kompostera när den gjort sitt. Hos oss höll den nog två år tror jag 🙂 brukar också koka den med jämna mellanrum.

Kommentarerna är stängda.